Info om Covid-19 og tiltak for Stor-Elvdal kommune

Av: Inger Lise Dyrstad | Publisert: 04.01.2021 12:38:04
Mandag 4. januar 2021.
I Stor-Elvdal er det påvist ett nytt smittetilfelle i løpet av romjulen. Totalt har vi hatt 7 smittetilfeller. Det er kontroll på situasjonen.

Etter pressekonferansen 3. januar kom regjeringen med nye smittevernregler, råd og anbefalinger. Konkret for Stor-Elvdal kommune betyr dette følgende:

Det innføres rødt nivå ved Stor-Elvdal ungdomsskole og Stor-Elvdal voksenopplæring, det kommer ytterligere informasjon om dette fra skolen i løpet dagen.

Barnehager og barneskoler holdes på gult nivå som før. Merk at rødt nivå også gjelder for videregående skoler utenfor kommunen

Kommunehuset Myrvang og Storstua holdes stengt for publikum.

• Det innføres hjemmekontor for de fleste ansatte som har mulighet til dette.
  • Det innføres en begrensning for antall personer i butikker. For næringsdrivende: Antallet som kan oppholde seg i ditt forretningslokale beregnes ut fra 4 kvm pr kunde.
  • Det innføres en begrensning for antall personer på biblioteket samtidig, denne begrensningen er på 10 personer.
  • Besøk på sykehjem vil fortsatt være mulig, men det anmodes om at dette begrenses til det mest nødvendige. Det skal benyttes munnbind.
  • Hjemmetjenesten vil yte sine tjenester som normalt.
  • Stor-Elvdal kommune har sendt en SMS om vaksinering til innbyggere i Stor-Elvdal - i denne meldingen var det oppgitt et telefonnummer som kunne besvares, telefonnummeret 940 28 699 er et nyopprettet nummer som tilhører Stor-Elvdal kommune

En samlet oversikt over regjeringens anbefalinger og regler følger nedenfor.

ANBEFALINGER FOR ALLE I HELE LANDET:

Sosial kontakt

• Unngå å ha gjester i hjemmet. Vent 14 dager med private besøk. Unntak for nødvendige hjemmetjenester og besøk hos personer som er i livets siste fase. Aleneboende kan ha besøk eller gå på besøk med en til to faste venner eller til en fast husstand. Barn i barnehager og barneskoler kan ha besøk fra egen kohort. (Nytt)

Reiser

• Vi viderefører og forsterker råd om å unngå alle unødvendige reiser i inn- og utland. Hytteopphold innenlands er fortsatt tillatt, innenfor de lokale og nasjonale rådene og reglene som gjelder.

Skoler og utdanning

• All undervisning og alle planlagte arrangementer ved universiteter, høgskoler og fagskoler gjøres digitale frem til 18. januar. (Nytt)
  • Alle landets videregående skoler og ungdomsskoler går over til rødt nivå. (Nytt)
  • Det gis ikke nasjonale føringer for nedstengning av folkehøgskolene. Folkehøgskolene følger anbefalinger og retningslinjer fra lokale helsemyndigheter.

Arbeidsplasser

• Hjemmekontor for alle som har mulighet til dette. (Nytt)

Butikker

• Alle kjøpesentre og butikker bør innføre antallsbegrensninger slik at det er mulig å holde avstand samt adgangskontroll. Regjeringen vil i løpet av de nærmeste dagene vurdere om det skal forskiftsfestes antallbegrensninger og adgangskontroll. (Nytt)

Arrangementer

• Alle livssynssamlinger bør gjennomføres digitalt. (Nytt)

Idrett

• Idretten utsetter oppstart av innendørs trening, kamper og turneringer til etter 18. januar. Dette gjelder også andre innendørs fritidsaktiviteter som samler barn og unge på tvers av klasser/ kohorter. (Nytt)
  • Utendørs aktiviteter gjennomføres slik at det er mulig å holde god avstand.
  • Toppidretten som har et særskilt unntak med egen regulering omfattes ikke.

REGLER FOR HELE LANDET:

Sosial kontakt

• Maksimalt fem personer på private sammenkomster utenfor eget hjem, som for eksempel en bursdag. Hvis man er flere enn fem i samme husstand, kan selvfølgelig alle i husstanden møtes. (Nytt)

Arrangementer

• Maksimalt ti personer på innendørs idrettsarrangement, kulturarrangement, seminarer, livssynssamlinger, seremonier mv., likevel 200 personer hvor alle i publikum sitter i fastmonterte seter. I begravelser kan det være opp mot 50, selv om setene ikke er fastmontert. (Nytt)

Uteliv og serveringssteder

• Det innføres nasjonalt forbud mot skjenking av alkohol på serveringssteder. (Nytt)

Kirkevandring

• De særlige reglene for kirkevandringer oppheves straks, i stedet for fra 15. januar. (Nytt)

Alle tiltakene vil i første omgang vare i fjorten dager fra 4. januar til 18. januar, og vil vurderes på nytt i midten av januar

Det viktigste vi alle fortsatt må gjøre for å unngå smittespredning er:

• Å begrense antall personer vi er i kontakt med
  • Minst en meters avstand fra andre
  • Hyppig vask av hendene
  • Vær hjemme når vi er syke

Nav Stor-Elvdal

NAV Stor-Elvdal tar imot besøkende etter avtale. De ansatte jobber som normalt, og er fortsatt tilgjengelige på nett eller per telefon.

Dersom du har spørsmål knyttet til sosiale stønader er det opprettet en direkte telefon til Nav Stor-Elvdal tlf. 940 18 191 eller du kan henvende deg til NAV sitt kontaktsenter på tlf. 5555 3333.

Bestilling av resept til medisiner

Har du behov for å fornye resepter kan dette gjøres ved å følge denne linken www.Helserespons.no .

Du vil motta bekreftelse på at din bestilling et mottatt som tekstmelding og din bestilling vil være klar på 2-3 virkedager. Du kan om ønskelig også laste ned en app ved sammen navn. For de som ikke bruker elektroniske løsninger kan man ringe og bestille resept som tidligere.

Dersom du ønsker å stille spørsmål knyttet til koronaviruset bes du kontakte:

- Nasjonal koronatelefon 815 55 015

- Koronatelefon for barn og unge i Innlandet 948 79 895. (08.00 og 18.00 på hverdager)

Råd og informasjon om Koronaviruset - interkommunal koronatelefon for Folldal, Alvdal, Rendalen, Tynset, Tolga og Stor-Elvdal: Tlf. 901 47 166 hverdager kl. 08.00 - 15.30.

Sist oppdatert: 05.01.2021 17:35:01