Påvist koronasmitte i Stor-Elvdal kommune - smitteforebyggende tiltak

Av: Inger Lise Dyrstad | Publisert: 08.10.2020 20:24:08

​Det er i dag 8.10.20 påvist to smittetilfeller av Covid-19 i Stor-Elvdal kommune. Begge tilfellene gjelder barn i Menighetens barnehage. Som følge av dette setter Stor-Elvdal kommune nå inn smitteforebyggende tiltak.

​Situasjonen er fortsatt noe uoversiktlig. Etter tilråding fra, og i nært samråd med smittevernlegen og kriseledelsen, tar vi noen grep i arbeidet for å hindre smittespredning. Det er nødvendig å være ekstra føre var inntil en får mer oversikt over situasjonen. Samtlige tiltak gjelder i første omgang 7 dager frem, altså til og med torsdag 15.oktober, sier ordfører Even Moen.

Tiltak i barnehage og skole

Menighetens barnehage holdes stengt fredag 09.10. Alle ansatte og barn i Menighetens barnehage er i karantene. Barn som ikke har vært i barnehagen mandag og tirsdag i uke 41 trenger ikke å gå i karantene. Kommunens kriseledelse vurderer fortløpende å heve beredskapen til rødt nivå i de andre barnehagene og i skolene, men pr. nå er det fortsatt på gult nivå i de andre barnehagene og skolene. Kulturskolen vil være stengt neste uke. Informasjon ved endring gis fra den enkelte barnehage og skole etter egne planer, sier sektorleder Grethe Fjellberg.

Tiltak i pleie og omsorg

Beredskapen blir nå hevet for å ivareta smittevernet.

Som følge av smittetilfellene gjeninnfører vi restriksjoner på besøk ved helse- og omsorgsinstitusjonene våre. Det betyr at det ikke lenger vil være mulig å besøke beboere ved sykehjemmet, eller benytte fellesarealene på Granheim. Det er beklagelig at vi må gå til det skrittet igjen, men det er nødvendig for å ivareta liv og helse for våre sykeste, samt for å verne våre ansatte fra smitte utenfra, sier sektorleder Cisilie Selnes Westgaard.

Fritidsaktiviteter på vent

I tråd med råd fra smittevernlege innfører vi midlertidig stopp for alle fritidsaktiviteter for barn og unge under 19 år ut neste uke, sier sektorleder Vidar Austeng - Jørgensen.

Oversikt over smitteforebyggende tiltak – samtlige gjelder t.o.m. torsdag 15.oktober

• Sykehjem stenges for besøk i perioden.
  • Alle organiserte fritidsaktiviteter, herunder kulturskole, stenges for barn og unge under 19 år.
  • Treningssenteret i Stor Elvdal holder åpent inntil videre.
  • Krav om bruk av munnbind for ansatte innen helse og omsorg som har familiemedlemmer med forkjølelsessymptomer.
  • Arrangement over 10 deltakere forbys.
  • Serveringssteder kan holdes åpne, men ikke mer enn fire personer og med en meters avstand per bord.

Det viktigste vi alle kan gjøre for å unngå smittespredning er:

• Minst en meters avstand fra andre
  • Hyppig vask av hendene
  • Vær hjemme når du er syk

Nav Stor-Elvdal

NAV Stor-Elvdal tar imot besøkende etter avtale. De ansatte jobber som normalt, og er fortsatt tilgjengelige på nett eller per telefon.

Dersom du har spørsmål knyttet til sosiale stønader er det opprettet en direkte telefon til Nav Stor-Elvdal tlf. 940 18 191 eller du kan henvende deg til NAV sitt kontaktsenter på tlf. 5555 3333.

Bestilling av resept til medisiner

Har du behov for å fornye resepter kan dette gjøres ved å følge denne linken www.Helserespons.no .

Du vil motta bekreftelse på at din bestilling et mottatt som tekstmelding og din bestilling vil være klar på 2-3 virkedager. Du kan om ønskelig også laste ned en app ved sammen navn. For de som ikke bruker elektroniske løsninger kan man ringe og bestille resept som tidligere.

Dersom du ønsker å stille spørsmål knyttet til koronaviruset bes du kontakte:

- Nasjonal koronatelefon 815 55 015

- Koronatelefon for barn og unge i Innlandet 948 79 895. (08.00 og 18.00 på hverdager)

Råd og informasjon om Koronaviruset - interkommunal koronatelefon for Folldal, Alvdal, Rendalen, Tynset, Tolga og Stor-Elvdal: Tlf. 901 47 166 hverdager kl. 08.00 - 15.30.

Sist oppdatert: 08.10.2020 21:08:31