Informasjon om SMS og telefonvarsling

Av: Tore Sandberg | Publisert: 03.05.2018 13:56:17

​Vi får tilbakemelding fra enkelte om at de ikke får varsel på SMS fra kommunen ved ulike hendelser. Dette kan skyldes flere ting, og du kan gå inn og registrere deg selv.

​Kommunens SMS og telefonvarsling er en rask og effektiv informasjonskanal ved ulike typer hendelser. For å øke dekningsgraden minner vi om at man kan registrere sitt eget telefonnummer opp mot bosted- eller andre adresser.

​Da det ble meldt om bakterier i drikkevannet på Koppang nylig var det noen beboere som ga tilbakemelding om at de ikke hadde fått sms eller telefon-beskjed.

Dette kan skyldes at telefonnummer for eksempel er registrert på arbeidsgiver eller på annen adresse.

Stor-Elvdal kommune har ellers hatt god erfaring med SMS- og telefonvarsling. Dette systemet gir muligheter for rask informasjon og bred dekning. Men det er noen tilfeller der det kan hende du ikke får varsling. Det kan ha flere årsaker:

Benytter du en fritidseiendom der du selv ikke er hjemmelshaver? Bor du i en annen kommune men har noen slektninger her du gjerne vil motta meldinger for?
Har du firmatelefon som ikke er registrert opp i mot din bostedsadresse?

Her finner du nyttig informasjon om systemet og hvordan du kan registrere deg:

Hvordan sjekker jeg det?

Du har mulighet til å kontrollere og endre din oppføring i UMS sin portal for administrering av kontaktdata (UMS Contact Data Manager) : http://cdm.ums.no

Her kan du også registrere deg på en adresse du ikke er folkeregistrert på, dersom du for eksempel ønsker å få varsel ved hendelser som berører fritidseiendom, studentbolig eller lignende. Merk at dersom telefonen din er registrert på arbeidsgiver, må du selv legge denne til på den folkeregistrerte oppføringen din for å få varsling på hendelser på hjemmeadressen.

Hemmelig nummer?

Adressedatabasen fanger ikke opp personer med hemmelig nummer, hvilket betyr at de ikke mottar varsling med dagens system. Du som har et slikt nummer og ønsker varsling, kan registrere deg i databasen, som blir holdt hemmelig for alle andre.

Varsles også bedrifter?

Adressedatabasen som blir benyttet under varsling inneholder også adresse og telefonnummer til bedrifter. Det kan være vanskelig å nå de rette personene og bedriften anbefales derfor å endre eller legge til nummer og kontaktpersoner som skal varsles ved enkelt å logge inn på UMS Contact Data Manager. Merk at varsel til fasttelefoner skjer via automatisert telefonoppringing. Telefonnummer med automatisk svartjeneste eller tastevalg for viderekobling er derfor lite egnet som kontaktnummer for næringsvirksomhet. Dersom din bedrift er registrert med et slikt nummer, bør nummeret endres for å være sikker på at bedriften mottar eventuell varsling. Varslingssystemet er ment som en sikkerhet for din bedrift, virksomhet eller institusjon. Hvis vi skal kunne nå dere på en rask og effektiv måte er vi avhengige av hjelp fra dere. Vi ber dere derfor om at riktig kontaktperson blir registrert her: http://cdm.ums.no

Abonnenter med spesielle behov for varsling ved bortfall av vannforsyningen

Stor-Elvdal kommune tar spesielle hensyn til såkalte sårbare abonnenter ved endringer i vannkvalitet eller vannmengde. Det er spesielt lav terskel for å varsle denne gruppen, og gruppen vil bli prioritert med varsling ved driftsforstyrrelser på vannledningsnettet. Virksomheter og personer med særskilt behov for varsling bes om å registrere adressen som sårbar abonnent i UMS sin portal for vedlikehold av kontaktdata. Tjenesten tilbys til spesielt sårbare abonnenter som:
• Alders- og sykehjem
• Frisører
• Hoteller
• Leger/medisinsk
• Næringsmiddelindustri
• Renserier/vaskerier
• Restauranter/spisesteder
• Skole/barnehage