Grønt lys for nytt sentrumsbygg

Av: Tore Sandberg | Publisert: 27.09.2018 09:52:45

Kommunestyret sa onsdag kveld ja til konsept og inngåelse av leieavtale med utbygger Friskhjem AS i 1. etasje i det planlagte nye sentrumsbygget på Koppang. ​

​Rådmannens innstilling ble vedtatt med 15 mot 2 stemmer.
Det betyr at rådmannen får i oppdrag å sluttforhandle og inngå leieavtale på 15 år basert på anbudsgrunnlag med følgende rammer: Leiekontrakt på 668 kvm brutto areal med leiepris kr. 2.640 kroner eks mva pr. kvadratmeter pr. år. Rådmannen får også fulmakt til å engasjere interiørarkitekt med en budsjettramme på 300.000 kroner, hvorav 100.000.- eks. mva påløper i 2018. Rådmannen får i tillegg i oppdrag å sluttforhandle festeavtale med Frisk Hjem.

Vedtaket ble gjort etter at saken ble innledet med grundige presentasjoner og utredninger om prosjektet fra samfunns- og næringsutvikler Bjørn Vegard Øiungen, Pål Sagen fra Stor-Elvdal hotell/Norsk kultursenter, Harald Odde fra Friskhjem AS, innkjøpsrådgiver Abakus AS og rådmann Leif Harald Walle. Nærmere 50 tilhørere fulgte saken og debatten i kommunestyret, som også ble filmet av Radio Midt-Østerdal.

Stein Bie (SV) la fram forslag om å nullstille prosjektet blant annet med bakgrunn i at han mener kommunen har brutt loven om offentlig anskaffelse. En klage fra Bie og Ingeborg Mellgren Mathiesen (H) til KOFA (klageorganet for offentlige saker) er tidligere blitt avvist. Innkjøpsrådgiver Abakus mener kommunen har holdt seg innenfor regelverket.

Etter vedtaket onsdag kveld fortsetter nå planleggingen av det nye sentrumsbygget på Koppang for fullt. Du kan lese mer om prosjektet her.

Av andre saker som ble vedtatt onsdag kveld var blant annet reguleringsplan for Tekna Park (2. gangs behandling). Kommunestyret har vedtatt at kommunen skal bidra med inntil 1,35 mill kroner til prosjektet.

Kommunestyret vedtok også overordnet kompetanseplan for Stor-Elvdal kommune og endringer av vedtekter når det gjelder åpningstidene i barnehagen.

Protokollen fra kommunestyremøtet vil bli lagt ut på hjemmesiden under politikk så fort den er klar.

Sist oppdatert: 27.09.2018 11:42:06