KARANTENE FOR TILREISENDE FRA OSLO OG VIKEN

Av: Jørund Hjeltnes Langdal | Publisert: 14.03.2020 15:27:45

​Stor-Elvdal kommune innfører med hjemmel i smittevernloven karantene for alle tilreisende som har oppholdt seg i Oslo eller Viken i mer enn 24 timer etter 09.03.2020.

​Stor-Elvdal kommune er fortsatt en kommune uten koronasmitte, og dersom tilreisende til Stor-Elvdal har oppholdt seg i Oslo eller Viken i mer enn 24 timer skal de i hjemmekarantene i 14 dager.

Dersom man i tillegg har symptomer som forkjølelse, feber og/eller tung pust skal karantenen ha en varighet i minst 7 dager etter symptomfrihet.

Helsepersonell og personer med samfunnskritiske stillinger må innrette seg slik at de unngår å bli rammet av disse bestemmelsene. Dette innebærer alternativ innlosjering for besøkende eller familiemedlemmer som kommer fra områder som utløser karantene.

NB:
Varelevering går som normalt inn og ut av kommunen, men all menneskelig kontakt begrenses til et minimum ved vareutlevering og varemottak. Ved signering på nettbrett skal hansker benyttes i god avstand til personen bak brettet.

Sist oppdatert: 19.03.2020 00:53:16