Kartlegging av bredbåndstilgangen i kommunen

Av: Tore Sandberg | Publisert: 23.03.2017 09:41:44

Stor-Elvdal kommune ønsker innbyggernes hjelp til å kartlegge bredbåndstilgangen rundt om i kommunen. Derfor oppfordrer vi alle husstander om å svare på en kort spørreundersøkelse. ​

​Vi ønsker også at de som allerede har bredbånd måler hastigheten og svarer på undersøkelsen.

Stor-Elvdal kommune har ikke ansvar for fremføring av infrastruktur for bredbånd, men vi vet at det i enkelte deler av kommunen er dårlig eller manglende bredbåndsdekning for internett.

For å bidra til en bedring av situasjonen, vil derfor kommunen søke tilskudd hos Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (NKOM) for å få etablert bredbånd i enkelte områder der tilbudet i dag er dårlig. NKOM anser en hastighet på 4 Mbit/s eller bedre for å være tilfredsstillende.

Stor-Elvdal kommune ønsker med denne undersøkelsen å lage en database som viser det totale behovet for høyhastighetsbredbånd i kommunen. Kommunens rolle vil være å søke NKOM om økonomiske midler i form av tilskudd, slik at leverandørene kan bli interessert i å fremføre bredbånd i spredt bebygde deler av kommunen.

Slik deltar du i spørreundersøkelsen:
1. Hvis du allerede har bredbånd, gå inn på nettfart.no for å
måle hastigheten på pc.
Det er viktig at dette gjøres når du er hjemme, og har tilgang til eget nett.
NB! Les dette før du måler.

For å måle hastighet på mobilt bredbånd, kan du laste ned en app som heter
Speedtest. Den finnes tilgjengelig for både iOS og androide.

2. Fyll ut skjema med spørreundersøkelsen vedrørende bredbåndsdekning:
Kartlegging av bredbånd i Stor-Elvdal

Svaret blir sendt rett til vår database.
Mer informasjon om arbeidet vil komme etter hvert.

Takk for at du/dere deltar.

Hvis du har spørsmål, kan du ta kontakt med Sektor for Samfunnsutvikling:

Sektorleder Dagfinn Nybakk tlf: 948 94713 epost:  dny@stor-elvdal.kommune.no

Sist oppdatert: 23.03.2017 09:59:14