Knallstart for Tekna Park

Av: Tore Sandberg | Publisert: 18.02.2019 08:30:41
tekna%20tube%20red

​Tekna Park er blitt en flott familiepark som innbyr til lek, moro og sosialt samvær for små og store.

Endelig er det aktivitet igjen i gamle Tekna skisenter. Lørdag ble nye Tekna Park åpnet til stor glede for små og store. ​

​Etter en gedigen dugnadsinnsats står anlegget klart til bruk. I praksis er anlegget bygd i løpet av 4-5 måneder! Samfunn- og næringsutvikler Bjørn Vegard Øiungen har ordene i behold når han (og Østlendingen) omtaler prosjektet som Østerdalens vakreste dugnadseventyr. Ildsjelene i foreningen Tekna Park har lagt ned en formidabel innsats, sammen med en stor dugnadsgjeng. Med god økonomisk støtte fra kommunen (ca 1,3 millioner kroner), Sparebank1 Østlandet (400.000.-), Gjensidigestiftelsen (755.000) og en rekke lokale sponsorer er anlegget gjeldfritt ved oppstart.

Tekna Park er en familiepark, en samlingsplass for hele familien med fokus på moro og sosialisering uten prestasjonspress. Her er det både en liten slalåmbakke, en tubebakke og akebakke. Tekna er også et supert utgangspunkt for skiturer i oppkjørte løyper innover Morakjølen.

Det var Terje Bjøntegaard som fikk gleden av å klippe snora til anlegget. Gunnar Austeng fikk æren av å starte skiheisene - det var han som hadde jobben med å stenge det gamle skitrekket og anlegget i 1992....

På åpningsdagen var det anslagsvis 200-250 frammøtte og det var kontinuerlig heiskø i tubebakken, mange som prøvde seg i slalåmbakken og ikke minst mange som koste seg i den nye, flotte varmebua. Også søndag var det full fart og mye folk i anlegget hele dagen.

Vi ønsker Tekna Park lykke til med driften av anlegget og håper både fastboende, hyttefolk og tilreisende forøvrig får glede av familieparken i Tekna!

PS: I vinterferien uke 8 er Tekna Park åpen tirsdag og torsdag kl. 16-20 og lørdag og søndag kl. 11-17.

Sist oppdatert: 18.02.2019 10:44:43