Kokepåbudet er opphevet

Av: Tore Sandberg | Publisert: 11.10.2013 10:26:00 | Emneord (los) Drikkevann
Vannkran
​Mandag er også vannet på vestsiden av Glomma friskmeldt.

Fredag 11. oktober ble ledningsnettet på østsiden av Glomma friskmeldt.

Mulig årsak

Etter at det ble påvist intestinale enterokokker i drikkevannet vårt fra Koppang vannverk fredag 4. oktober har det blitt tatt oppfølgingsprøver fortløpende.

Det er ikke påvist forurensing i vannprøvene tatt på vannverket på Øverenga. Det indikerer at grunnvannet er rent og at endringen i drikkevannskvaliteten trolig skyldes en punktforurensing på ledningsnettet.
Tekniske tjenester har i tiden før forurensingen ble påvist, gjennomført lekkasjesøk og utbedret lekkasjer. Slikt arbeid medfører driftsforstyrrelser på ledningsnett i form av tidvis trykkløst nett og endring av retning på vannstrømmen. Trykkløst nett kan føre til innsug av fremmedvann på ledningsnettet. Hvor en eventuell punktforurensingen har skjedd eller hvor stor del av ledningsnettet som har vært forurenset, er vanskelig å anslå.

SMS-varsling

Kommunen har gått til anskaffelse av SMS-varsling og fra det er oppe og går, vil framtidige driftsforstyrrelser på ledningsnettet varsles på SMS.

Mer informasjon om varslingstjenesten vil bli lagt ut når den er klar.

Sist oppdatert: 16.09.2015 09:47:09