Kommunen må kutte i bemanningen

Av: Tore Sandberg | Publisert: 28.09.2016 14:53:52

Stor-Elvdal kommune må kutte i kostnader og bemanning som følge av tapte inntekter når asylmottaket legges ned fra 1. desember. Totalt er det snakk om en reduksjon på inntil 25 årsverk. ​

​Ordfører og rådmann har sendt ut følgende pressemelding i dag, 28.09.2016:

"Stor-Elvdal kommune  må redusere bemanningen som  følge av at UDI har sagt opp avtalen med Norsk mottaksdrift og at det blir færre innbyggere i kommunen. Totalt dreier det seg om et årlig inntektstap på ca. 15 millioner kroner.

Sammen med de tillitsvalgte har administrasjonen kommet frem til denne prosessen og tidsplanen:

Nedbemanningen skal skje i to omganger.

1.       Ansatte i voksenopplæringen reduseres med 4 årsverk og enheten for helsetjenester reduseres med 1,5 årsverk fra og med 01.12.16. Dette er stillinger som er direkte knyttet til tilbud for asylsøkerne som nå blir borte.

Det er sannsynlig at dette kan løses uten at faste ansatte blir sagt opp i denne omgang, og at overtallige faste ansatte i voksenopplæringen og enheten for helse kan tilbys andre stillinger i kommunen.

2.       Konsekvensen av generell nedgang i folketallet og at UDI har sagt opp avtalen med Norsk mottaksdrift i Stor-Elvdal, vil medføre et årlig inntektstap på ca. 15 mill. kroner.

Dette betyr at Stor-Elvdal kommune, sammen med andre tiltak, må redusere antall ansatte med inntil 20 årsverk i tillegg til innsparingene nevnt under pkt. 1.

Det er naturlig at dette blir en del av prosessen for budsjett 2017, og at arbeidet med nedbemanning og andre tiltak iverksettes umiddelbart etter at budsjettet for 2017 er vedtatt.

Utvalget av tillitsvalgte deltar i hele prosessen med nedbemanning.

For ytterligere informasjon/kommentarer:

Rådmann Leif Harald Walle mob 416 36267 epost: leif.harald.walle@stor-elvdal.kommune.no

Ordfører Terje Hoffstad mob 410 43011 epost: terje.hoffstad@stor-elvdal.kommune.no

Sist oppdatert: 29.09.2016 11:04:08