Gedigen kunstgave til ungdomsskolen

Publisert: 11.06.2013 08:25:29 | Emneord (los) Skolerute, Skoleskyss, Grunnskole
kunstoverrekkelse

​Fra vThor Iversen, kunstneren Elin Bergstø Rossing,
 styreleder i Sparebanken Hedmarks kunstfond,
Wenche Sæthre Høye og virksomhetsleder ved
Stor-Elvdal ungdomsskole, Irene Berger.

​​Gaven fra Sparebanken Hedmarks kunstfond kunne neppe vært anvendt på en bedre måte. I samarbeid med elevene har kunstneren Elin Bergstø Rossing sørget for en fantastisk utsmykning av Stor-Elvdal ungdomsskole.

​Tirsdag var det høytidelig overrekkelse av utsmykningen som bokstavelig talt setter farge og preg på skolen både inne og ute. For 300.000 kroner fra Sparebanken Hedmarks kunstfond har kunstneren fra Lillehammer levert et imponerende stykke arbeid med utallige kunstverk og uttrykksformer, hovedsakelig formet i leire.

Den formelle overrekkelsen av utsmykningen foregikk i kantina med ansatte, elever og inviterte gjester tilstede.

Styreleder i Sparebanken Hedmarks kunstfond, Wenche Sæthre Høye kunne stolt overrekke den storslåtte gaven til virksomhetsleder ved ungdomsskolen, Irene Berger. Gaven er verdt 300.000 kroner.

- Jeg håper at utsmykningen vil bidra til at dere er ekstra stolte over skolen deres, sa Høye blant annet.

Hun berømmet både det gode samarbeidet med skolen og kunstneren i sin lille tale. Der takket hun også tidligere kultursjef i Stor-Elvdal, Thor Iversen for at han i sin tid kom med ideen om å gi en gave fra kunstfondet til den nyoppussede ungdomsskolen.

Kunstneren har tatt utgangspunkt i temaene fellesskap, glede, kunnskap og læringslyst når hun har jobbet med kunstverkene. Resultatet har blitt særdeles vellykket, og alle som har anledning bør ta en kikk på den flotte utsmykningen som pryder ungdomsskolen både inne og ute.

Virksomhetsleder Irene Berger takket både kunstfondet og kunstneren for den storslåtte gaven.

- Da jeg fikk vite om gaven så jeg først for meg et maleri, men dette er jo noe helt annet. Det er helt fantastisk å se resultatet nå. Samtidig er det et fint bidrag til trivselen på skolen og noe  alle kan se på og glede seg over i mange år framover, sa Berger.

Her er et lite utvalg av kunstverkene:

kunst%20u-skolenkunst%20ute

Sist oppdatert: 22.09.2015 06:46:04