Midt-Østerdal videregående skole på Koppang legges ned

Av: Tore Sandberg | Publisert: 25.09.2018 12:43:00
Fylkesråd Aasa Gjestvang og ordfører Terje Hoffstad

​Fylkesråd Aasa Gjestvang og ordfører Terje Hoffstad under
pressekonferansen på Nordstumoen tirsdag.

Fylkeskommunen vil legge ned Midt-Østerdal videregående skole på Koppang fra neste skoleår. Avdelingen på Nordstumoen består, men legges inn under Storsteigen videregående skole på Alvdal. ​

​Nyheten om skolenedleggelsen ble presentert på en pressekonferanse på Nordstumoen tirsdag formiddag. Der orienterte fylkesråd Aasa Gjestvang (Sp) om bakgrunnen for beslutningen, som formelt skal opp i fylkestinget 23. oktober. Til stede på pressekonferansen var også ordfører Terje Hoffstad.

- Dette er en fryktelig trist dag for alle berørte, ansatte, elever og Stor-Elvdal kommune. Jeg hadde håpet på at vi skulle få til en forsøksordning med et 13-årig skoleløp i kommunal regi, men vi ser at det ville blitt svært krevende både økonomisk og med tanke på å tilfredstille kravene for videregående utdanning. Med bare 18 elever igjen ved skolen på Koppang dette skoleåret må vi dessverre innse realitetene, sier ordføreren.

Nedleggelsen betyr tap av viktige kompetansearbeidsplasser i kommunen, samtidig som flere ungdommer må flytte ut på hybel. Fylkesrådet vil tilby kommunen en omstillingspakke på 7 millioner kroner som kompensasjon for skolenedleggelsen. Dette er blant annet basert på den husleien fylkeskommunen betaler for skolebygget til kommunen.

Ordfører Terje Hoffstad kan foreløpig ikke si hvordan kompensasjonen vil bli brukt. - Det er en veldig trist dag for Stor-Elvdal, og jeg føler veldig med elever og ansatte som rammes. Samtidig må vi se på mulighetene framover. Noe av det vi særlig må se på for elevene som må gå på videregående skoler utenfor kommunen, er transportordninger. Her må det bli bedre busstilbud både til og fra skolene, både for de som ønsker å pendle og de som velger å bo på hybel, sier ordføreren.

Også fylkesråd Aasa Gjestvang understreker at nedleggelsen av Midt-Østerdal videregående skole på Koppang er en tung beslutning å ta. - Elevgrunnlaget har vært utfordrende over tid, men med dagens elevgrunnlag og prognosene framover er det ikke kvalitativt forsvarlig med fortsatt drift, uavhengig om det er fylkeskommunal eller kommunal skoleeier, påpeker Gjestvang.

Midt-Østerdal videregående skole har totalt 39 ansatte i ulike stillingsstørrelser. Mange av de ansatte på Koppang jobber også på Nordstumoen. Fylkeskommunen vil søke å finne løsninger i andre stillinger for de ansatte som blir overtallig.

De ansatte og elevene ved Midt-Østerdal videregående skole ble informert om fylkeskommunens beslutning på formiddagen i dag.

Les også egen sak på fylkeskommunens hjemmeside

Sist oppdatert: 26.09.2018 07:45:36