Mye spennende på gang i kommunen vår

Av: Tore Sandberg | Publisert: 08.11.2018 12:00:59

Hyttenæring og destinasjonsutvikling var hovedtema for torsdagens næringslivsfrokost i Barfrøstua på Stor-Elvdal hotell. Her ble det presentert status for flere spennende prosjekter.

​Samfunn- og næringsutvikler Bjørn Vegard Øiungen kunne ønske hele 40 representanter fra næringslivet og kommunen velkommen til næringslivsfrokosten. Det er mange prosjekter i gang, med aktører både fra det private næringsliv, frivillighet og kommunen involvert.

Øiungen kunne blant annet gi status på følgende planer og prosjekter (kort oppsummert her:)

- Nytt sentrumsbygg: Besøkssenter med blant annet nytt bibliotek, kunsthall, møtelokaler - og hotelleiligheter i 2. og 3. etasje.  Her jobbes det aktivt videre med konsept rundt besøkssenter/bibliotek. Planlagt byggestart april 2019.
- Det er planlagt ny adkomstveg til Tekna
- Moelven har planer om å bygge impregneringshall
- Kommunen skal bygge nye omsorgsboliger - antatt byggestart mai 2019 - ferdigstillelse sommer 2020.
- Det er vedtatt bygging av ny barnehage
- Kommunestyret har bevilget penger til oppkjøp av eiendom, opprusting og forskjønning av området krysset innkjøring fra rv 3 til Koppang.

Vi fikk også presentasjoner av status for tre andre spennende prosjekter:

- Tekna hyttefelt:

Prosjektleder Dagfinn Nybakk fra Linnea AS orienterte om status for prosjektet som foreløpig har navnet Koppang hytte- og fritidsområde. Her er det snakk om et samarbeid mellom grunneierne Nordstu Koppang bruk, Svein Eberhard Østmoe og KF Stor-Elvdal kommuneskoger. Etter en forprosjektfase skal det jobbes videre med profil og strategi for et sentrumsnært hyttefelt. Foreløpig er det ferdigregulert for fem hyttetomter i Teknaområdet. Et eventuelt byggetrinn to kan gi inntil 370 tomter.

- Nordic Wildlife:

En nyetablering som Evenstadstudent Augustus Moltubak (25) står bak. Oslogutten satser på sitt eget firma basert på naturopplevelser og naturfotografering med utgangspunkt i Stor-Elvdal. Dette er en svært spennende satsing og utnyttelse av den flotte naturen vi har i kommunen vår. Han ser for seg et marked både i Norge og utlandet.

-Tekna Park

Anita Olsen, initiativtaker og en viktig ildsjel bak Tekna Park presenterte planene og status for den jobben som allerede er godt i gang i Tekna. Anlegget skal bli en familievennlig vinteraktivitetspark for hele familien med bakker for alpint/snowboard/skileik, og ikke minst nordens første tubepark. Prosessen med innkjøp av heiser, snøkanoner og tråkkemaskin er godt i gang. Varmebua er under oppføring. Foreløpig er det litt usikkert om anlegget kan åpnes allerede i vinter. Her blir det lagt ned en stor dugnadsinnsats! Tom Bjarne Ulvmoen er involvert, blant annet som ansvarlig for oppføring av varmehytta. Han supplerte Tekna-presentasjonen og understreket bl. a betydningen av å se mulighetene og bidra til å gjøre Koppang og Stor-Elvdal mer attraktivt.

Sist oppdatert: 09.11.2018 07:49:15