Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​Kommunevåpen​​​​​ Følg oss på FacebookStikkord A-Å  | Turistinfo ​​​​ ​​ ​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
Nyheter
  • Siste

Slik skaffer du deg digital postkasse

Av: Tore Sandberg | Publisert: 28.09.2016 12:44:18

Stor-Elvdal kommune vil sende og motta mest mulig post digitalt via SvarUt og eDialog. Vi anmoder derfor om at flest mulig skaffer seg digital postkasse.

Å motta post digitalt innebærer flere fordeler for deg. Du får:

  • raskere svar og informasjon fra det offentlige
  • varsel på SMS eller e-post når du får viktige brev
  • tilgang til posten din hvor og når du vil
  • samlet og lagret posten din trygt og gratis ett sted

Siden du må logge deg inn for å lese brevene, er du sikker på at ingen andre kan lese posten din. Du risikerer heller ikke at brev blir borte i postgangen. Digital postkasse er den sikreste postgangen som fins.

Mobil og e-post

For å kunne sende digital post til deg, må vi ha tilgang på mobiltelefonnummeret og/eller e-postadressa di. Gå inn på norge.no og registrer deg i det nasjonale kontaktregisteret. Eller hvis du allerede har registrert deg, for eksempel ved at du mottar sjølangivelsen din på altinn, gå inn og kontroller at opplysningene er riktige.

Elektronisk postkasse

Du må også ha digital postkasse. Du kan velge mellom to; Digipost og e-boks. Begge tilfredsstiller strenge krav til sikkerhet. Det er gratis å opprette og bruke postkassen. Direktoratet for IKT og forvaltning (Difi) har laget en enkel veiledning for hvordan du velger og oppretter en slik postkasse. Hvis du ikke velger postkasse, vil du få posten fra oss i Altinn. Om du ikke åpner den der i løpet av to virkedager, blir den sendt i posten til deg.

Du kan reservere deg

Privatpersoner som fortsatt ønsker å motta post på papir, kan reservere seg mot digital forsendelse. Det gjør du på norge.no. Dersom du tidligere har reservert deg, men nå ønsker digital post fra oss, opphever du reservasjonen samme sted.

Dersom du aldri har registrert mobilnummeret eller e-postadressen din ved innlogging til en offentlig tjeneste på nett via ID-porten, er det ikke nødvendig å reservere seg. Da kan vi ikke varsle deg om viktig post på SMS eller e-post, og må derfor sende posten på papir.

Firmaer og organisasjoner

Firmaer og organisasjoner får digital post fra oss i Altinn. Firmaer kan ikke reservere seg mot å motta digital post fra det offentlige. Alle typer virksomheter må derfor logge seg inn i Altinn og registrere en varslingstjeneste med mobilnummer og/eller e-postadresse. Kommunen sender beskjed dit når det ligger post i firmaets digitale postkasse. Hvis andre enn daglig leder skal håndtere posten, må daglig leder gi dem tilgang til firmaets meldingsboks inne i Altinn.

Store besparelser

For oss i kommunen innebærer digital postforsendelse:  Kanskje en mer fokus på felles besparelse både for kommune og innbyggere (selv om jeg vet at hele artikkelen starter med det) J

  • en trygg og sikker kommunikasjon med deg
  • bedre service og raskere svar til våre innbyggere
  • et viktig ledd i prosessen mot en døgnåpen kommune
  • at vi sparer miljøet
  • at vi bruker mindre penger på porto og papir, penger som kan brukes på andre tjenester til deg. 

40 millioner brev

Ifølge norge.no sender offentlige virksomheter ut 40 millioner brev i året. Det koster 400 millioner kroner og tilsvarer daglig utslipp fra 250 000 biler. Summen tilsvarer vedlikehold av 3 000 kilometer veg, 2 736 barnehageplasser, 668 sykepleierårsverk eller 655 lærerårsverk.

EDialog

Samtidig med at vi begynner å sende post digitalt, vil vi også kunne ta imot post via tjenesten SvarInn. Det innebærer at post du sender til oss via eDialog, automatisk kommer inn i saks- og arkivsystemet vårt uten at arkivarene må registrere posten manuelt. Det sparer alle for både portoutgifter og tid. Sendingene er kryptert, så du kan også trygt sende oss sensitive opplysninger digitalt på denne måten, noe vi ikke anbefaler å gjøre via vanlig e-post.

https://svarut.ks.no/edialog/mottaker/964948887

Til høyre kan du se en videosnutt om digital post fra det offentlige.

 

 Skrevet av: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

Sist oppdatert: 07.09.2018 09:31:49
 
Stor-Elvdal kommune - tlf 62 46 46 00 - postmottak@stor-elvdal.kommune.no - Postboks 85, 2481 Koppang
organisasjonsnummer 964 948 887 - kommunenummer 0430 - bankkontonummer 1850 07 20073
 
Ansvarlig redaktør: Rådmann - Nettredaktør: Tore Sandberg