Nå får elgduellen sin egen sang

Av: Tore Sandberg | Publisert: 12.02.2019 13:45:16
Moose%20truce-lansering%20ved%20Storelgen

Nå er det laget egen sang om elgduellen mellom Storelgen og Mac the Moose i Canada. Fra v. Adam Bielek i Vimarida, varaordfører Linda Otnes Henriksen, ordfører Terje Hoffstad og Jonas Holteberg Jensen fra musikkprodusenten The Woods på Rena.

Stor-Elvdal kommune strekker ut en hånd til Canada og inviterer til «fredsforhandlinger» i den mye omtalte elgduellen mellom Storelgen og Mac the Moose.  Ideen om å lage en sang kom tidlig, og nå lanseres låta Moose Truce som er laget av de lokale artistene Ganic og Vimarida.

Låta forteller med en humoristisk undertone historien om «elgkrigen» og legger opp til fredsforhandlinger, Make Moose – Not War! Signalene fra Canada tyder på at de vil bygge på sin Mac the moose, men enn så lenge er vår Storelgen fortsatt verdens største elgstatue.

- Vi har satt pris på glimtet i øyet og den humoren som elgduellen har ført med seg. Dette har ført til at Norge og Canada har blitt knyttet sammen. Og både Stor-Elvdal og Moose Jaw er satt på kartet. Forhåpentligvis kan dette også trekke flere turister til kommunen vår, sier varaordfører Linda Otnes Henriksen.

Varaordføreren planlegger nå en tur til Canada i slutten av februar.

- Jeg har god dialog med ordfører Fraser Tolmie og ser fram til å dra over på besøk. Målet er å skape vennskapsbånd mellom elgene og kommunene. Kanskje kan de bli like store? Og om Mac the Moose  skulle bli størst lever vi godt med det. Vi er uansett stolte over og fornøyde med Storelgen slik den er.

Tirsdag 12.02 slippes låta Moose Truce på Spotify.

- Vi er utrolig stolte over våre lokale musikere og synes låta er utrolig kul og fengende, sier varaordfører Linda Otnes Henriksen.

Link til låta finner du her: https://open.spotify.com/album/0Jet2yZbQMQWGzdXHgAEh2?si=VMuXezlOQL-FYFpV7hwW9g

Sist oppdatert: 12.02.2019 14:06:48