Nabovarsel om skogrydding langs jernbanen

Av: Tore Sandberg | Publisert: 29.11.2018 08:15:09

Bane Nor utfører skogrydding langs jernbanen, blant annet mellom Stai og Koppang. Dette kan medføre sjenerende støy i kortere perioder.

Skogrydding er et viktig sikkerhetstiltak fordi det bedrer sikten for lokførerne. I tillegg hindrer det trær å falle over skinnegangen og reduserer faren for dyrepåkjørsler, noe som kan føre til stans i togtrafikken.

På dagtid vil det bli brukt motorsag, ryddesag og på noen områder flishugger. Støynivåer vil bli holdt innenfor gjeldende normer, men kan muligens oppleves sjenerende i kortere perioder. Skogvirke vil bli kjørt ut til nærmeste vei og midlertidig bli lagret her til henting er gjennomført.

Det vil forekomme utkjøring av kvist og virke med skinnegående maskiner på natt. Maskinene som benyttes er relativt støysvake. Det vil også bli benyttet motorsag som avgir støy. Dette skal være innenfor gjeldene normer for kortvarig arbeid på natt, men kan oppleves som forstyrrende.

Vi beklager ulempene arbeidene kan medføre for beboerne i området.

Spørsmål kan rettes til:

Utførende entreprenør:

Magnus Persson, Mobil: 917 58 377, E-post: magnus@banedrift.no

Anleggsleder for Bane NOR:

Christian Fredriksson, Mobil: 984 18 913, E-post: christian@nettskog.no

Sist oppdatert: 29.11.2018 08:19:45