Oppdatert informasjon fra skatteetaten

Av: Bjørg Skogsrud | Publisert: 23.04.2020 10:18:08

​​Skatteoppkreverkontoret blir på Koppang fram til 01.11.2020.

​Stortinget har vedtatt å overføre skatteoppkreverfunksjonen fra kommunene til Skatteetaten.

Finansdepartementet og Skatteetaten har vedtatt at overføringen av skatteoppkreverfunksjonen blir utsatt til 1. november 2020 og ikke den 1. juni 2020. Utsettelsen iverksettes på grunn av den pågående situasjonen med koronaviruset.

Det betyr at skatteoppkreverkontoret blir på Koppang fram til 1. november 2020.
På grunn av koronaviruset og i henhold til smittevernet vil det ikke være mulig å møte personlig hos skatteoppkreveren i Stor-Elvdal. Det vil bli lagt ut informasjon om eventuelle endringer i situasjonen på Kommunens hjemmeside eller på Facebook.

Dette innebærer at Skatteetaten overtar ansvaret for både oppgavene og de ansatte som jobber med dette i dag. Blant oppgavene som overføres er innkreving, veiledning og arbeidsgiverkontroll.
​Endringen vil innebære at publikum vil få nye kontaktpunkter og skjema, Skatteoppkreverne vil samlokaliseres med Skatteetaten, og veiledningen vil foregå i Skatteetatens lokaler.

Et helhetlig ansvar
Formålet med tiltaket er å styrke kampen mot arbeidslivskriminalitet og svart økonomi, styrket rettssikkerhet og likebehandling, forenkling for skattytere og mer effektiv ressursbruk. Skatteetaten vil med dette få et helhetlig ansvar for fastsetting, innkreving og kontroll av skatter og avgifter.

Fordelt på 56 kontorer
Skatteoppkreveroppgavene skal legges til 56 steder i Norge, der Skatteetaten allerede har kontorer.

Ved spørsmål etter 01.11.2020 kontakt Skatteetaten på tlf. 800 80 000 eller www.skattetaten.no

Nærmeste skattekontor i Innlandet vil være på:
Skatteetaten Tynset, Torvgata 1, 2500 Tynset eller
Skatteetaten Hamar, Torggata 44, 2317 Hamar

Husk å bestille tid hvis du skal møte opp på skattekontoret. Gå inn på www.skattetaten.no  - finn ditt skattekontor og bestill tid.

Sist oppdatert: 29.04.2020 10:48:30