Planer om privat videregående skole

Av: Tore Sandberg | Publisert: 06.11.2018 09:18:42

En arbeidsgruppe jobber videre for å etablere en privat videregående skole med grønn profil på Koppang. ​

​Midt-Østerdal videregående skole legges som kjent ned etter skoleslutt til sommeren. Vedtaket var enstemmig i fylkestinget. Skolested Nordstumoen opprettholdes, men legges administrativt under Storsteigen på Alvdal.

Etter inititativ fra Kristin Evensen Gangås leder hun nå en arbeidsgruppe som jobber for å kunne etablere en privat videregående skole fra høsten 2020. Mye må på plass før søknadsfristen til Utdanningsdirektoratet 1. februar 2019, blant annet fagplaner, vedtekter, reglementer og ikke minst finansiering.

Arbeidsgruppa får mange heiarop med på veien, blant annet fra FAU både ved Koppang skole og Stor-Elvdal ungdomsskole. Også kommunen stiller seg positiv til initiativet og planene. Kommunen eier lokalene som fylkeskommunen leier til dagens videregående på Koppang. Det ligger i kortene at et eventuelt nytt privat videregående skoletilbud vil bruke disse lokalene. I så fall må det forhandles fram en leieavtale med kommunen som leietaker. Hvis planene blir en realitet vil dette bli en sak også for politikerne.

Vi ønsker arbeidsgruppa lykke til videre med arbeidet så lenge!

Sist oppdatert: 07.11.2018 11:52:01