Skattedirektoratet endrer rutiner for betalingspåminnelse

Av: Tore Sandberg | Publisert: 25.09.2017 09:59:49

​Skatteoppkreveren i Stor-Elvdal informerer om melding fra Skattedirektoratet, som etter en del klager endrer sine rutiner for innfordring av forskuddsskatt.

Skattedirektoratet viser til henvendelser som gjelder betalingspåminnelse på Utskrevet forskuddsskatt, person, er et nytt dokument som ble sendt ut 2 dager etter 3. forfall.

Dette blir nå endret.

Bakgrunnen for det nye dokumentet er at det over tid har vært flere kritiske oppslag i media knyttet til vår innfordring av forskuddsskatt. Skattedirektoratet har også mottatt flere henvendelser direkte fra skattytere som gjelder det samme.

Kritikken gjelder særlig § 4-18 varselet. I varselet fremgår det at alle terminene på forskuddsskatten forfaller selv om skattyter kun har vært sen med innbetalingen av én termin (fremskutt forfall). Det er en del som har reagert på at varselet er skarpt utformet, og uten informasjon om muligheten for å beholde de opprinnelige terminforfallene ved å betale den forsinkede terminen.

Derfor har rettsavdelingen bestemt at det skulle lages et eget brev med informasjon om konsekvensene av at betaling ikke skjer til forfall. Det vil også fremgå av brevet at det er mulig å betale seg a`jour. Brevet er utformet som en betalingspåminnelse, og er langt mildere i formen.

Vi vil endre slik at dokumentet ikke blir produsert før etter 4 dager etter forfall og ikke som i dag;  2 dager etter forfall.

Sist oppdatert: 25.09.2017 10:05:14