Spennende sentrumsplaner

Av: Tore Sandberg | Publisert: 25.01.2017 14:27:52

​Hvis alt går etter planen vil Friskhjem AS, med base i Moelv, bygge et kombinert kontor/næring/leilighetsbygg til flere titallsmillioner kroner i Koppang sentrum.

Tirsdag presenterte Harald Odde i Friskhjem AS ide og planer både under en svært godt besøkt næringsfrokost for næringslivet og på et åpent møte i Storstua på kvelden.

Planene går ut på å rive det gamle Trønnesbygget/bokhandelbygget i Koppang sentrum og sette opp et tre etasjes bygg med tilsammen 12-14 leiligheter i 2. og 3. etasje for hovedmålgruppen 60+.
Konseptet går kort fortalt ut på å tilby moderne og framtidsrettede leiligheter der bolyst, trivsel og kort avstand til alle servicefunksjoner er viktige elementer. I første etasje er det tenkt både fellesarealer for leilighetene, forretninger og evt kontorer. Odde ga klart uttrykk for at Friskhjem AS ønsker sterkt å bidra til sentrumsutvikling på et tettsted og i en kommune som de ser et stort potensial i. Han sa også at de fortrinnsvis ikke ønsker konkurrerende virksomheter til eksisterende næringsliv inn i bygget.

Det er kommunen som eier eiendommen i dag (kjøpt etter at asylmottaket ble lagt ned nov 2016), og det er mest aktuelt med en festeavtale med utbygger. Nå skal det jobbes videre med planene, parallelt med en salgsprosess. For at spaden kan settes i jorda antydet Harald Odde at 12 av leilighetene må være solgt. Det var flere som skrev seg på lista over interesserte etter møtet tirsdag kveld.

Kommunen har vært svært aktive for å finne en seriøs utvikler av sentrumseiendommen, og både tidligere varaordfører Sverre Oskar Øverby og ordfører Terje Hoffstad redegjorde for prosessen og uttrykte stor entuasiasme for planene under møtet tirsdag kveld.

Sist oppdatert: 01.02.2017 13:44:23