Status og endringer i tiltak - Covid-19

Av: Inger Lise Dyrstad | Publisert: 18.01.2021 17:12:22

​Det er pr. i dag 18.1.21 klokken 16.00 ingen kjente smittetilfeller i Stor-Elvdal kommune.

Regjeringen holdt i dag 18.1.21 klokken 14.00 en pressekonferanse knyttet til Covid-19.

Endringene som ble presentert av regjeringen gjengitt under innebar:

• Regjeringen nedjusterer fra rødt til gult nivå i skolene. Kommuner med høyt smittepress bes vurdere å beholde rødt nivå. Stor-Elvdal justerer til gult nivå fra og med 20.1.21.
  • Barn og unge under 20 år kan trene og delta i fritidsaktiviteter som normalt, internt i klubber, lag og foreninger, både ute og inne. Der det er nødvendig kan de fritas fra anbefalingen om avstand på én meter.
  • Kamper, cuper og stevner for barn og unge må fortsatt utsettes.
  • For voksne blir det fortsatt ikke lov med trening innendørs. De kan trene utendørs om de kan holde god avstand.
    Toppidrett bes utsette alt seriespill i to uker.
  • Regjeringen viderefører forbud mot skjenking av alkohol.
  • Regjeringen viderefører anbefalingen om å unngå unødvendige reiser i inn- og utland.
  • Regjeringen anbefaler alle å begrense sosial kontakt. Man bør ikke ha besøk av flere enn fem personer i eget hjem.
  • For private sammenkomster utenfor eget hjem vil anbefalingen nå være inntil 10 personer innendørs. Utendørs er anbefalingen maks 20 personer.
  • Hytteopphold i Norge med folk du bor sammen med frarådes fortsatt ikke, innenfor de lokale og nasjonale rådene som gjelder.
  • Hjemmekontor anbefales fortsatt for alle som har mulighet til dette.
  • Alle universiteter, høgskoler og fagskoler bør fortsatt bruke digital undervisning der det er mulig. Alle planlagte arrangementer bør være digitale, og større forelesninger og sammenkomster bør unngås.
  • Maksimalt ti personer på innendørs idrettsarrangementer, kulturarrangementer, seminarer, livssynssamlinger, seremonier og lignende. Det er tillatt med 200 personer hvor alle i publikum sitter i fastmonterte seter.
  • I begravelser kan det være opp mot 50 personer, selv om setene ikke er fastmontert.
  • Maks 200 personer på arrangementer utendørs. Det kan være inntil 600 personer hvor alle i publikum sitter i fastmonterte seter

Helseminister Bent Høie sa også på dagens pressekonferanse at alle over 18 år vil få tilbud om vaksine innen sommeren.

Det viktigste vi alle fortsatt må gjøre for å unngå smittespredning er:

• Å begrense antall personer vi er i kontakt med
  • Minst en meters avstand fra andre
  • Hyppig vask av hendene
  • Vær hjemme når vi er syke

Nav Stor-Elvdal

NAV Stor-Elvdal tar imot besøkende etter avtale. De ansatte jobber som normalt, og er fortsatt tilgjengelige på nett eller per telefon.

Dersom du har spørsmål knyttet til sosiale stønader er det opprettet en direkte telefon til Nav Stor-Elvdal tlf. 940 18 191 eller du kan henvende deg til NAV sitt kontaktsenter på tlf. 5555 3333.

Bestilling av resept til medisiner

Har du behov for å fornye resepter kan dette gjøres ved å følge denne linken www.Helserespons.no .

Du vil motta bekreftelse på at din bestilling et mottatt som tekstmelding og din bestilling vil være klar på 2-3 virkedager. Du kan om ønskelig også laste ned en app ved sammen navn. For de som ikke bruker elektroniske løsninger kan man ringe og bestille resept som tidligere.

Dersom du ønsker å stille spørsmål knyttet til koronaviruset bes du kontakte:

- Nasjonal koronatelefon 815 55 015

- Koronatelefon for barn og unge i Innlandet 948 79 895. (08.00 og 18.00 på hverdager)

Råd og informasjon om Koronaviruset - interkommunal koronatelefon for Folldal, Alvdal, Rendalen, Tynset, Tolga og Stor-Elvdal: Tlf. 901 47 166 hverdager kl. 08.00 - 15.30.

Sist oppdatert: 18.01.2021 17:15:01