Stor-Elvdal kommune kjøper sentrumseiendom

Av: Tore Sandberg | Publisert: 11.11.2016 12:26:03
Mottaket%20i%20sentrumred

​Kommunen kjøper denne eiendommen i Koppang sentrum.

Stor-Elvdal kommune kjøper bygget i Koppang sentrum som Stor-Elvdal statlig mottak flytter ut av 1. desember.

​PRESSEMELDING 11.11.2016:

- Vi er blitt enige om en kjøpsavtale med eierne av bygget, Lykstad og Owren AS, og overtar eiendommen 1. januar 2017, opplyser rådmann Leif Harald Walle.

Etter at UDI sa opp avtalen med Norsk Mottaksdrift AS blir Stor-Elvdal statlig mottak lagt ned fra 1. desember. Stor-Elvdal kommune kjøper det gamle bokhandelbygget for å bidra til videre utvikling av Koppang sentrum.

- Vi jobber med  aktuelle samarbeidspartnere  som er interessert i et utbyggingsprosjekt, sier rådmannen.

Stor-Elvdal kommune er som kjent inne i en omstillingsprosess der man må kutte i kostnader og bemanning som følge av tapte inntekter når asylmottaket legges ned fra 1. desember. Rådmannen understreker  at eiendomskjøpet er en investering som ikke påvirker driftsbudsjettet nevneverdig.
- Vi  må våge å ta litt risiko, selv om vi står i en krevende situasjon. Kommunen ønsker å ta ansvar og være en aktiv tilrettelegger for sentrumsutvikling og næringsutvikling i Stor-Elvdal, sier rådmannen.

Ordfører Terje Hoffstad ser svært positivt på den jobben rådmannen har gjort for å følge opp kommunestyret sitt ønske om sentrumsutvikling.
- At det nå er landet en avtale med kjøp av det gamle bokhandelbygget gjør at kommunen kan lokke samarbeidspartnere  med en attraktiv sentrumstomt. I en vanskelig tid er det viktig at vi beholder troen på utvikling av Stor-Elvdal og satser på gode framtidsmuligheter. Jeg tror sentrumsutvikling vil gi et løft for hele kommunen, sier ordføreren.

Kjøpesummen for sentrumseiendommen er foreløpig ikke offentlig

For ytterligere info og kommentarer:

Rådmann Leif Harald Walle mob 416 36267 epost: leif.harald.walle@stor-elvdal.kommune.no

Ordfører Terje Hoffstad mob 410 43011 epost: terje.hoffstad@stor-elvdal.kommune.no

Sist oppdatert: 11.11.2016 13:33:15