Stor-Elvdal kommunestyre reagerer sterkt på ulvevedtak

Av: Tore Sandberg | Publisert: 23.12.2016 08:20:47

Kommunestyret i Stor-Elvdal ​protesterer kraftig på klima- og enerigminsterens beslutning om ikke å gjennomføre lisensfelling av ulv innenfor ulvesonen i 2017.

Her er uttalelsen fra kommunestyret i Stor-Elvdal, vedtatt i møte den 21. desember. Uttalelsen er sendt til klima- og miljødepartementet:

«Stor-Elvdal kommunestyre reagerer sterkt på klima- og energiminister Vidar Helgesens beslutning om ikke å gjennomføre vedtatt lisensfelling av ulv innenfor ulvesonen i 2017. Beslutningen bryter med de grunnleggende elementer for norsk forvaltning av ulv Stortinget vedtok i 2016 når den behandlet «Innst. S. 330 S(2015–2016) Ulv i norsk natur. Bestandsmål for ulv og ulvesone» i 2016. Som en stor utmarkskommune med aktiv beitebruk, har Stor-Elvdal årvisse tap av beitedyr til rovdyr, og beitebruken i den delen av kommunen der Julussaflokken oppholder seg, har opphørt. Utvandring av unge ulver fra alle revirene i ulvesonen utgjør et betydelig skadepotensiale for bufé på utmarksbeite utenfor sonen. Gjennom å øke ulvebestanden så dramatisk som Helgesens beslutning innebærer, frykter kommunen i enda større grad for kommende beitesesonger. Statsrådens underminering av Stortingets vedtak om bestandsmål for ulv setter oss i en uakseptabel situasjon, og Stor-Elvdal kommunestyre krever at regjeringen rydder opp, slik at Stortinget igjen får myndighet til å regulere rovdyrstammene i Norge.»

Sist oppdatert: 23.12.2016 08:27:07