Svømmebassenget på Stor-Elvdal Ungdomsskole holdes stengt

Av: Bjørg Skogsrud | Publisert: 22.10.2019 13:22:25

​Folkebadet må dessverre holdes stengt inntil videre.

Dette er etter en samlet vurdering. I første omgang gjelder det metoden som blir brukt ved dosering av kjemikalier.  Denne tilfredsstiller ikke ønsket krav til sikkerhet for driftspersonell.   Det er igangsatt arbeid med en tilstandsrapport for bassenget, for å se hvilke muligheter det er for renovering.

Foreløpig har arbeidet avdekket  store mangler, som samlet gjør at det ikke er forsvarlig å holde bassenget åpent.
Det er store rustangrep på armering, som har skapt sår i betongkonstruksjonen. Det er sprekkdannelser i fliser med skarpe kanter som kan skade brukere, og renseanlegget tilfredsstiller ikke dagens krav. I tillegg er det kommet for dagen at avløp fra bassenget ikke er knyttet til kommunens ledningsnett.
Den 01.10. fikk vi et branntilløp i badstua ved folkebadet.  Det er noen som hadde lagt igjen et termometer på badstuovnen, og da denne startet, ble det kraftig røykutvikling.  Det er derfor behov for sanering av røykskader i lokalene.
Forholdene  tilsier at bassenget ikke vil bli åpnet denne badesesongen. Vi ønsker å kunne legge inn i budsjettet for neste år en plan for renovering, slik at bassenget er klart til høsten 2020.

Tor Einar Skogesal
Enhetsleder eiendom