Sykefraværet halvert i kommunen

Av: Tore Sandberg | Publisert: 25.08.2016 07:55:47

​I løpet av to år er sykefraværet blant ansatte i Stor-Elvdal kommune halvert.   Sykefraværet hittil i år er nede på 6 prosent. – En svært gledelig utvikling, sier rådmann Leif Harald Walle.

​Da han overtok som rådmann i Stor-Elvdal høsten  2014 var sykefraværet på over 13 prosent. – Vi har hatt et sterkt fokus og jobbet mye for å få redusert sykefraværet. Bedre dialog med ledere og tilrettelegging av arbeidsoppgaver har, sammen med et godt samarbeid med Nav, gitt resultater. Vi har flinke og ansvarsbevisste ansatte i kommunen, og jeg tar det lave sykefraværet også som et tegn på at folk trives på jobb, sier Walle.

Den kraftige nedgangen i sykefraværet er hyggelig og viktig av flere grunner.
- Det betyr redusert behov for vikarer og innleie fra byråer i helsesektoren. Lavere sykefravær betyr også mindre slitasje på andre ansatte. Vi klarer bedre å opprettholde den tjenesteproduksjonen vi er pålagt og det er selvsagt viktig også for kommunens økonomi,  sier rådmannen.

Det er særlig på Moratunet sykehjem og i helsesektoren for øvrig at nedgangen i sykefraværet har vært størst i løpet av de siste to årene.

Sist oppdatert: 25.08.2016 07:59:07