Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​Kommunevåpen​​​​​ Følg oss på FacebookStikkord A-Å  | Turistinfo ​​​​ ​​ ​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
Nyheter
  • Siste

Torsdag 19.11.20 klokken 09.00 har vi ikke påvist nye smittetilfeller av Covid-19 i kommunen

Av: Inger Lise Dyrstad | Publisert: 19.11.2020 14:23:57

Info om reiser og besøk til Stor-Elvdal 

Det er vanlig at studenter og andre kommer hjem nå i perioden fram til jul. Samtidig som at dette er til stor glede, medfører det også en økt risiko for smittespredning. Studenter eller andre som kommer hjem oppfordres til å gå direkte i frivillig karantene etter hjemkomst. 

De som reiser hjem til jul kan gå i frivillig karantene i 10 dager før hjemreise hvis reisen skjer uten smitte-eksponering i egen bil. Ellers bør de være i karantene i foreldrehjemmet i 10 dager. Alle som har eller får symptomer må teste seg, selv ved milde symptomer. Karantenen må være på egnet sted, eksempelvis hjemme hos foreldre. Dette er særlig viktig i forhold til personer i risikogruppene, slik som bestemor, en tante med kronisk sykdom eller en bekjent med alvorlig sykdom. 

 

Info om møter 

Regjering og helsemyndigheter har nå i flere pressekonferanser forklart sin bekymring for sterk økning i smittetallene. Vi vil derfor oppfordre folk til å tenke slik vi gjorde i mars: Er dette møtet/sammenkomsten strengt nødvendig? 

Vi vil oppfordre folk om å unngå store julelunsjer og middager med kolleger, selv om dette selvfølgelig ville vært hyggelig.

Vi var en periode gode på digitale møter. La oss være det nå også. Smittevernlegen og kriseledelsen anbefaler ikke fysiske møter med andre enn dem du jobber fast sammen med. 

Om det likevel er helt nødvendig å møtes fysisk, hold god avstand, helst 2 meter og luft rommet hvert 20 minutt. Ved 5-6 deltagere har du brukt opp store deler av din ukeskvote for sosiale kontakter jf. nasjonale bestemmelser. 

 

Timebestilling på legekontor 

Stor-Elvdal kommune minner om at innbyggere som har symptomer på infeksjon i luftveiene, eller mistenker at de har vært i kontakt med Covid-19 syke ikke skal møte opp på legekontoret, men gjøre avtaler over telefon. Dette gjøres for å beskytte andre pasienter og det helsepersonellet som arbeider på legekontoret. I nåværende situasjon er det svært viktig for alle innbyggere at disse ikke blir syke. 

 

Det viktigste vi alle kan gjøre for å unngå smittespredning er:

  • Å begrense antall personer vi er i kontakt med
  • Minst en meters avstand fra andre
  • Hyppig vask av hendene
  • Vær hjemme når du er syk

 

Nav Stor-Elvdal

NAV Stor-Elvdal tar imot besøkende etter avtale. De ansatte jobber som normalt, og er fortsatt tilgjengelige på nett eller per telefon.

Dersom du har spørsmål knyttet til sosiale stønader er det opprettet en direkte telefon til Nav Stor-Elvdal tlf. 940 18 191 eller du kan henvende deg til NAV sitt kontaktsenter på tlf. 5555 3333.

 

Bestilling av resept til medisiner

Har du behov for å fornye resepter kan dette gjøres ved å følge denne linken www.Helserespons.no .

Du vil motta bekreftelse på at din bestilling et mottatt som tekstmelding og din bestilling vil være klar på 2-3 virkedager. Du kan om ønskelig også laste ned en app ved sammen navn. For de som ikke bruker elektroniske løsninger kan man ringe og bestille resept som tidligere.

 

Dersom du ønsker å stille spørsmål knyttet til koronaviruset bes du kontakte:

 - Nasjonal koronatelefon 815 55 015

 - Koronatelefon for barn og unge i Innlandet 948 79 895. (08.00 og 18.00 på hverdager)

 

Råd og informasjon om Koronaviruset - interkommunal koronatelefon for Folldal, Alvdal, Rendalen, Tynset, Tolga og Stor-Elvdal: Tlf. 901 47 166 hverdager kl. 08.00 - 15.30.

Sist oppdatert: 19.11.2020 14:25:49