Trygt hjem for 50 kroner i desember

Av: Tore Sandberg | Publisert: 14.12.2018 08:49:25

​Hedmark trafikksikkerhetsutvalg (HTU) har vedtatt å sette egenandelen ned igjen til 50 kroner for å benytte ordningen Trygt hjem i desember.

​- Dette er årets julegave fra HTU til unge mellom 15-21 år i Hedmark, sier utvalgets leder Gunn Randi Fjæstad, og understreker at det er viktig å få de unge trygt hjem i mørke og kalde desembernetter.

Retningslinjene ble skjerpet og egenandelen økt fra 50 til 69 kroner før påske i år, da hele ordningen sto i fare etter flere år med overforbruk. Bortsett fra dette året og en periode fra 2010 til 2013 da egenandelen var oppe i 75 kroner, har prisen stått stille siden Trygt hjem for en 50-lapp ble igangsatt i 2004. Det har ikke drosjeprisene gjort. Dessuten kjøres mange av turene på dager og tidspunkter da det er ekstra dyrt å ta taxi.

– Endringene i retningslinjer og egenandel ble gjort i god dialog med Ungdommens fylkesting og jeg vil berømme ungdommen for konstruktive løsninger, sier Fjæstad. Om det er egenandelen eller andre faktorer som spiller inn for at ordningen er mindre brukt i 2018 er usikkert, men forbruket i kroner hittil i år ligger godt under vedtatt budsjett. Det er bakgrunnen for å gå ned igjen i desember.
Vi har erfaring for at mange velger å komme trygt hjem med taxi i desember, særlig i jule- og nyttårshelga. Vi ønsker at de skal velge denne løsningen også i år, sier Gunn Randi Fjæstad.

Trygt hjem er et av tiltakene som Hedmark trafikksikkerhetsutvalg og Ungdommens fylkesting ønsker å ha med inn i den nye Innlandet fylkeskommune.

Om ordningen og bestillingen

Ordningen gjelder for ungdom i Hedmark i alderen 15 til 21 år.

Det skal vises legitimasjon ved påstigning i drosjen.

Ordningen gjelder hjemkjøring natt til lørdag og natt til søndag.

Ordningen gjelder i tillegg i romjulen fra 25. desember til og med natt til 1. januar, natt til skjærtorsdag og langfredag i påskeuka, natt til 1. mai og natt til 17. mai.

NB! Natta begynner klokka 24:00.

Hjemreise skal skje mellom klokka 24:00 – 03:00, tidspunkt avtales ved bestilling.

Bestilt taxi venter maks 10 minutter etter avtalt avreisetid.

Transport må bestilles innen klokka 20:00 samme kveld som ordningen skal benyttes.

Det oppgis navn og fødselsdato på passasjerene og telefonnummer til minst en kontaktperson som er med på reisen.

NB! Trygt hjem har eget telefonnummer 625 88 888, som benyttes i hele Hedmark!

Sist oppdatert: 14.12.2018 09:01:03