Ulykken på Rørosbanen

Av: Tore Sandberg | Publisert: 29.11.2018 16:15:24

Kommunen har mobilisert sitt psykososiale helseteam for å kunne bidra med nødvendig oppfølging etter at et tog kolliderte med en lastebil på Rørosbanen. ​

Politiet fikk melding om ulykken torsdag kl. 14.09. Politiet underrettet kommunen like etterpå.

Et sørgående tog på Rørosbanen kolliderte med en lastebil på en planovergang på Bjørånes. Lastebilsjåføren er bekreftet omkommet, og flere passasjerer i toget skal være skadd.

Kommunens kriseledelse har vært samlet til møte for å skaffe seg bedre oversikt over det som har skjedd. Etter dialog med politiet har kommunen varslet sitt psykososiale helseteam som vil bistå ved et evakueringssenter ved Stor-Elvdal hotell.

Det er politiet som leder bergingsarbeid og har ansvaret på ulykkesstedet.

-------

TOGULYKKE PÅ RØROSBANEN – OPPDATERING SKADEOMFANG (Pressemelding fra politiet torsdag ettermiddag kl. 17.00)

Politiet har fått bekreftet at en person er omkommet og tre personer er skadd etter togulykken på Rørosbanen. To personer er sendt til Sykehuset Innlandet Elverum og en person er sendt til Sykehuset Innlandet Tynset.

Politiet er i gang med å varsle de pårørende til den omkomne. Det er for tidlig for politiet å si noe om hendelsesforløpet og forhold knyttet til den omkomne i ulykken.

Evakueringen fra toget er i gang. Det etableres et evakueringssenter ved Stor-Elvdal Hotell. Passasjerer tilbys hjelp ved senteret hvor Stor-Elvdal kommune og politiet er representert. Det vil i tillegg settes opp busstransport for de passasjerene som ønsker transport videre.

Sist oppdatert: 29.11.2018 17:37:58