Varsel om kraftig vind første nyttårsdag

Av: Tore Sandberg | Publisert: 03.01.2019 00:00:00

​Det er meldt svært kraftig vind i Hedmark og Oppland første nyttårsdag. Fylkesmannen har sendt ut farevarsel på oransje nivå.

​Det meldes om kraftig vind med opp til 22-25 m/s i kastene. Det er ventet mest i områdene nord for Mjøsa.

Hele varselet fra MET finner du limt inn under (Ligger også på www.yr.no ):

Ventes: Svært kraftige vindkast (Oppland og Hedmark) - Oransje farenivå

Fra tirsdag morgen ventes svært kraftige vindkast, 22-25 m/s, i Hedmark og Oppland. Kraftigst vindkast er ventet i områdene nord for Mjøsa. Vindøkningen kommer først i vestlige områder.

Anbefaling

Fest alle løse gjenstander. Unngå unødvendig ferdsel utsatte steder.

Konsekvenser

Gjenstander med store vindfang kan blåse over ende. Broer kan stenges, og det er fare for skade på bygninger og infrastruktur. Sterk vind kan føre til kansellerte avganger med båt, fly og annen transport.

Tidslinje

1. tirsdag 1. januar 2019 kl 7 - Vinden øker
  2. onsdag 2. januar 2019 kl 1 - Vinden avtar

For Oppland og Hedmark vet vi av erfaring at slike vindkast også medfører trefall og fare for strømbrudd, noe som også kan medføre bortfall av internett og telefon.

Sist oppdatert: 31.12.2018 15:39:57