Markering av verdensdagen for psykisk helse 2015

Av: Jørund Hjeltnes Langdal | Publisert: 07.10.2015 09:48:54
Verdensdagen 2015

Årets tema er  «egenverdi og psykisk helse,  SE HVERANDRE – KAST MASKA.» I dagens samfunn er det mye fokus på å være perfekte, «jaget» etter å strekke til på alle arenaer blir for mange mer enn de kan tåle. Derfor oppfordres vi alle til å være ærligere, og «kaste maska».  Målet er å bevisstgjøre hvordan manglende egenverdi fører til høyt prestasjonsjag, og sette fokus på hvordan vi kan føle oss god nok som vi er.

Torsdag 15. oktober kl. 11.00 – 14.00, Storstua, Koppang:

Dagsarrangementet rettes mot elever ved ungdomsskolene i Rendalen og Stor-Elvdal og Midt-Østerdal vgs..
 «Generasjon Prestasjon UB» vil holde foredrag med fokus på dagens prestasjonspress blant ungdom. Hva er prestasjonspress, hva skaper presset og hva gjør det med oss ? Deres motto er: «Du er faktisk bra nok». Arrangementet avsluttes med konsert med artistene Linda Vidala, Eben JR og Cezinando.

Torsdag 15. oktober kl. 19.00 -21.00, Åkrestua, Rendalen:​

Foredragsholder Kenneth Birkenes kommer til Rendalen og snakker om psykisk helse i forbindelse med vårt arrangement Verdensdagen for psykisk helse 2015. Med en aggressiv benmargskrefttype har han har vært gjennom omfattende behandling, og flere tilbakefall. Med dårlige odds og tøff behandling ble han nødt til å utvikle egne overlevelsesstrategier for både å komme seg gjennom dagene, holde håpet oppe, og kjempe mot sykdommen. I 2011 var han med Lars Monsens ekspedisjon «Ingen grenser», noe som han beskriver som en sterk opplevelse hvor han lærte mer om hva kroppen faktisk tåler. Han lærte å utfordre egne grenser, finne krefter fra steder han ikke visste han hadde, og ikke minst samarbeide og samhandle med mange ulike mennesker over en lang periode. Kom og hør Kenneths sterke historie!

Musikk ved Jørund Westgård – gratis inngang, enkel bevertning!

Arrangementet er et samarbeid mellom Mental Helse Rendalen/Stor-Elvdal, Psykiatritjenesten i Stor- Elvdal og Rendalen kommune.​

Sist oppdatert: 07.10.2015 09:51:25