Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​Kommunevåpen​​​​​ Følg oss på FacebookStikkord A-Å  | Turistinfo ​​​​ ​​ ​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
Nyheter
  • Siste

Visit Elverum-regionen ønsker Stor-Elvdal velkommen

Av: Tore Sandberg | Publisert: 05.07.2016 10:08:30

​Visit Elverum-regionen gleder seg stort over å få Stor-Elvdal kommune med i destinasjonsselskapet.

​Her er pressemeldingen fra Visit Elverum-regionen:

 

"Dette er en milepæl for destinasjonsselskapet!
                                                                                                             
For første gang siden oppstarten i 2012 utvider vi med en ny kommune, - og det er en stor glede å kunne innlemme den store skog- og fjellkommunen Stor-Elvdal i samarbeidet.

Villmark og høyfjell kompletterer tilbudet vårt, og gjennom tett samarbeid skal vi gjøre regionen mer konkurransedyktig og attraktiv, - og jobbe for bedre synlighet og flere tilreisende.

Gjennom eierskapet i Visit Hedmark og Visit Oslo Regionen når vi ut til nye markeder, og det skal tilrettelegges for felles markedsføring, god videreutvikling og bedre kompetanseflyt i Innlandet.

Stor-Elvdal blir den største kommunen hva areal angår (2166 km2), men den minste i antall innbyggere (2600). En rik kulturarv og variert og storslagen natur bidrar med spennende reiselivsanledninger som vi gleder oss til å løfte frem. Fjellbygda Sollia ble innlemmet i Stor-Elvdal i 1965, - og er inngangsporten til Rondane. Dette området er udødeliggjort gjennom Harald Sohlbergs bilde «Vinternatt ved Rondane».                     

Her ligger også kommunens høyeste fjell, Gravskardhøgda på 1767 meter. Ved Sollia kirke starter Nasjonal Turistveg Rondane. Av 18 nasjonale turistveger i Norge er dette den eneste vi har i Hedmark. Les mer på www.nasjonaleturistveger.no og www.rondanevegen.no 

(Teksten fortsetter under bildet)

dcfc600f-ae7c-4247-b315-c48578374173

Rv.3 utgjør en strekning på 13 mil gjennom kommunen, - og sammen med Glomma og Rørosbanen er dette den viktigste transport-åren. Herfra kan du raskt ta deg til høyfjellet via f.eks. Vinjeveien, eller til ulike fiskevann og andre naturopplevelser.  

Koppangsøyene ligger som et unikt elveslettelandskap i Glomma mellom Koppang og Stai. Et ferskvannsdelta som er registrert som særlig verdifullt i Nasjonal sammenheng, og som utgjør hundrevis av elveløp, øyer og sandbanker. Et eldorado for fiske og padling. Bjørnstjerne Bjørnson karakteriserte Stor-Elvdal som Norges «Rhindal»…

Storelgen på Bjøråa Rasteplass er også blant kommunens turist-attraksjoner. Her står verdens største elg, 10 meter høy og 12 meter lang, og vokter på trafikantene. Dette er blitt et nytt landemerke midt mellom Trondheim og Oslo.

Ingen nevnt, - ingen glemt, - men vi gleder oss til å kunne presentere ulike reiselivsaktører på www.visitelverumregionen.no utover sommeren. Stor-Elvdal er en stolt kommune med lange tradisjoner og er full av gode reiselivsanledninger!

Ta turen til Stor-Elvdal i sommer – kommunen med store turmål og unike naturopplevelser for alle!

Dette er noen av høydepunktene av alt som skjer i Stor-Elvdal i sommer:
16. juli: Åpning av Fjord, Fjell og Reisemuseet på Stor-Elvdal Hotell
20.–24. juli: Kaupangrmart`n
22. juli: Konsert i Storstua med Tone Hulbækmo m/band
6. august: Seterhelg på Øverdalssetra i Sollia
30.aug. – 4.sept.: Fossedagene - kulturfestival

Sist oppdatert: 05.07.2016 10:12:52
 
Stor-Elvdal kommune - tlf 62 46 46 00 - postmottak@stor-elvdal.kommune.no - Postboks 85, 2481 Koppang
organisasjonsnummer 964 948 887 - kommunenummer 0430 - bankkontonummer 1850 07 20073
 
Ansvarlig redaktør: Rådmann - Nettredaktør: Tore Sandberg