Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​Kommunevåpen​​​​​ Følg oss på FacebookStikkord A-Å  | Turistinfo ​​​​ ​​ ​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
Nyheter
  • Siste

Budsjettforslag for 2021 er klart

Av: Jørund Hjeltnes Langdal | Publisert: 10.11.2020 12:47:08
budsjett%20levert

​Rådmann Leif Harald Walle overleverer budsjettforslaget til ordfører Even Moen

​I går overleverte rådmann Leif Harald Walle i Stor-Elvdal kommune budsjettforslaget for 2021 til ordfører Even Moen.

Det er et forslag med enkelte mindre justeringer, men som legger et godt grunnlag for en fortsatt bærekraftig kommuneøkonomi i Stor-Elvdal. Forslaget fra rådmannen innebærer også å redusere eiendomsskatten fra 3,5 til 3,0 promille neste år. 

«Jeg anser redusert eiendomsskatt for næringslivet som et Covid 19-tiltak, et bidrag for å sikre driften og motivere den enkelte bedrift i kommunen til videre satsning. Samtidig skal det stimulere til nyetableringer, og være et ledd i all den konkrete og langsiktige satsningen vi nå gjør for å skape arbeidsplasser og økt bolyst. Dette gir inntekter til kommunen som igjen gjør at vi kan videreutvikle kvaliteten i kommunale kjernetjenester som helse og oppvekst».

Budsjettforslaget er i følge rådmannen et godt bidrag inn mot en realisering av kommuneplanen og oppfølging av de vedtak kommunestyret har fattet tidligere. Ved å fortsette med å videreutvikle og omstille kommunen, bør det styrke våre tjenester samlet sett og danne grunnlag for økt attraktivitet, tilflytting og mer optimisme for Stor-Elvdal og Østerdalen. 

Ordfører Even Moen liker at rådmannen er offensiv med tanke på næringslivet og utvikling av kommunen. «Jeg vil ikke forskuttere politisk behandling av budsjettet, men gleder meg til å studere rådmannens forslag grundig. Politisk ledelse er opptatt av å legge til rette for - og stimulere egen organisasjon og næringslivet, samtidig som vi sikrer de lange linjene i vår nylig vedtatte kommuneplan. Vi ser at alt henger sammen med alt og må gjøre kloke prioritering i fortsettelsen. Vi er veldig stolte av våre ansatte og våre lokale bedrifter som viser vilje til omstilling og vekst. Jeg har ufravikelig tru på næringslivet og framtida for Stor-Elvdal når vi drar lasset sammen». 

Formannskapet får forslaget til behandling 18. november før formannskapets forslag legges ut på høring. 

Stor-Elvdal kommunes budsjett 2021 og økonomiplanen for 2021 - 2024 vedtas 9. desember 2020. 

Les budsjettdokumentene her:


Sist oppdatert: 10.11.2020 13:17:52
 
Stor-Elvdal kommune - tlf 62 46 46 00 - postmottak@stor-elvdal.kommune.no - Postboks 85, 2481 Koppang
organisasjonsnummer 964 948 887 - kommunenummer 0430 - bankkontonummer 1850 07 20073
 
Ansvarlig redaktør: Rådmann - Nettredaktør: Tore Sandberg