Stor-Elvdal er valgt ut som en pilotkommune for Fritidskortet for barn og unge i 2020 og 2021

Av: Jørund Hjeltnes Langdal | Publisert: 17.04.2020 09:38:56
fotballskole

​​​​Stor-Elvdal er valgt ut som en av 12 kommuner for prøveordning med Fritidskortet for barn og unge i 2020 og 2021. I brev til de nye pilotkommunene avslutter prosjektleder Kjersti Eknes (BufDir) med en hyggelig hilsen: "Takk for at der vil være med på forsøk med fritidskort! Vi ser frem til å samarbeide med dere!​​"

Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) utlyste tilskudd med frist 15.02.20, og fikk inn hele 193 søknader. I tillegg til Arendal og Vadsø, som har vært med i ordningen fra høsten 2019, er følgende 10 kommuner valgt ut til å være med i forsøket:

Asker, Fauske, Halden, Haugesund, Kvam, Namsos, Oslo (bydel Grorud), Skien, Stor-Elvdal og Tromsø.

Fritidskortet skal bidra til at flere barn og unge får delta i faste, organiserte fritidsaktiviteter, og til sammen utgjør de 12 utvalgte kommunene en gruppe som vil kunne bidra med ulike typer erfaringer til forsøket som starter høsten 2020 og i første omgang varer fram til sommeren 2021.

Kulturavdelingen vil som søker ta hovedansvaret for administrasjon av Fritidskortordningen. Vi har i forkant samarbeidet godt med enhet barnevern og med skoleledelsen, og godt tverrfaglig samarbeid er en selvsagt forutsetning for å lykkes med Fritidskortet!

Vi gleder vi oss nå til å sette i gang med planlegging sammen med frivillige lag og foreninger, kulturskolen - og ikke minst barn og unge selv - det er jo de som er hovedpersonene!

Mer informasjon finner dere på BufDir sine hjemmesider: bufdir.no/Familie/fritidskortet/​

Her er en kort oppsummering fra søknadsinvitasjonen:

Målgruppe: Fritidskortet skal være universelt og for alle barn i alderen 6 til fylte 18 år. Samtidig skal det arbeides særskilt med å få utsatte grupper som i utgangspunktet har lav deltakelse, til å benytte ordningen. Midlene skal bidra til å dekke deltakeravgift til faste, jevnlige, organiserte fritidsaktiviteter som gir mulighet for tilhørighet over tid. Kommunene velger selv hvordan den kommunale finansieringen fordeles på barna i målgruppen, f.eks. kan den benyttes til å heve beløpet for utvalgte grupper.

Barn og ungdom skal involveres tidlig i utviklingsarbeidet, og kommunen skal sørge for å gjøre fritidskortet kjent i målgruppen og blant relevante aktører. Kommunen bør se arbeidet med forsøket i sammenheng med eventuelle andre eksisterende tiltak eller ordninger som skal bidra til økt deltakelse blant barn og unge.

Forsøkskommunene skal selv finne egnede løsninger for tildeling av fritidskortmidler som tildeles et tilskuddsbeløp for perioden 2020 – 2021.

Bufdir vil bistå i planleggingsfasen, og legge til rette for at kommunene kan planlegge forsøket best mulig. Bufdir står også ansvarlig for følgeforskning og evaluering av forsøket, og kommunene forplikter seg til å samarbeide med forskere som er tilknyttet pilotordningen.

Det er store endringer på gang i kommunen vår, og vi ser pilotdeltakelsen som en flott anledning til å bidra med friske midler inn eksisterende aktiviteter- og til å utvikle nye fritidstilbud i samarbeid med barn og unge i kommunen.

Kontakter

Sist oppdatert: 17.04.2020 10:06:38