Oppdatering om ny fritidsklubb i Stor-Elvdal

Av: Janne Mellum | Publisert: 06.03.2020 14:27:31
klubben%201992

​Fritidsklubben i 1992

​​​​Oppdatering om nye lokaler til fritidsklubben.​

​Det har vært på en del meningsutvekslinger etter at det ble kjent at fritidsklubben skal flyttes til nye lokaler, og dessverre også en del usikkerhet hos «klubbungdommene» våre. Dette viser at «Klubben» er et viktig tilbud for mange, og både ungdomsrådet og resten av ungdommene i målgruppen er selvsagte deltakere og rådgivere når vi skal finne gode alternativer til i prosessen med å finne gode alternativer.

Vi kan være stolte over å ha engasjerte unge i kommunen vår, og både fra allmøte på «Klubben» og ungdomsrådet er det for lengst levert skriftlige ønsker og ideer for den nye fritidsklubben. Den 12.februar deltok ungdomsrådet i felles arbeidsgruppemøte med rådmannen, sektorleder samfunnsutvikling, enhetsledere eiendom og kultur, leder for fritidsklubben og sekretær for ungdomsrådet. Det var ønske om en befaring til mulige nye lokaler, og enhetsleder eiendom inviterte derfor både ungdomsrådet og de ansatte med på en runde til tre mulige lokaler.

Ungdommene er tydelige på at de ønsker at «Klubben» skal være i Koppang sentrum og at lokalene skal være trivelige og med romslig kjøkken og gode muligheter og tilrettelegging for ulike aktiviteter samtidig.

Videre er beliggenhet, bygningstekniske forhold og mulighet for sambruk med andre noe det må tas hensyn til. Kommunen er i en økonomisk situasjon der en må finne løsninger som gjør at flere aktiviteter og brukergrupper kan de samme lokalene. Da kan vi unngå kostnader til bygg og lokaler som står ledige mange timer hver uke, noe som i dag er tilfelle i flere kommunalt eide og leide lokaler. Godt planlagt felles bruk kan forsvare større kostnader til kvalitet og gode løsninger for brukerne- til felles glede!

«Klubben» er i dag svært godt besøkt, med hele 40-60 ungdommer pr kveld, dette er likevel ikke alle i målgruppen. Det er derfor laget en spørreundersøkelse som skal sendes ut så snart det lar seg gjøre. Her vil ALLE i 7.- 10 klasse bli invitert til å delta og komme med ønsker og meninger.

Neste trinn i prosessen vil deretter bli å vurdere alle fordeler og ulemper som kan spille inn før endelig valg tas.

Konkret forslag til «ny fritidsklubb» skal legges fram til politisk behandling i mai og deretter starter arbeidet med ombygging og innredning av de valgte lokalene.

Avtalen med Firkanten Eiendom om leie av «Meierikjelleren» er sagt opp fra og med 30.06.2020, og vil ikke bli forlenget mens nye lokaler klargjøres.

Vi må nok derfor regne med at «Klubben» vil ha tilhold i midlertidige lokaler det meste av skoleåret 2020\2021, men at tilbudet vil ha samme åpningstider og kan inneholde både nye og flere aktiviteter også i denne perioden. Både frivilligsentralen, Storstua og det nye sentrumsbygget kan være aktuelle, og i tillegg vil det nok komme flere forslag til aktiviteter som kan foregå på ulike steder.

En flytteprosess gir mulighet til å tenke nytt og finne gode løsninger sammen! Dette blir en spennende vår- og det er all grunn til å tro at løsningen blir lokaler som både «klubben» og andre vil stortrives med i mange år framover!

Arbeidsgruppa prosjekt «Nye lokaler til fritidsklubben» ved Janne Mellum, enhetsleder kultur

Sist oppdatert: 16.03.2020 10:53:25