Norges Natur- og Økologigymnas fikk godkjenning

Av: Jørund Hjeltnes Langdal | Publisert: 27.04.2020 09:57:53

​​Fredag 24. april 2020 ble Norges Natur- og Økologigymnas AS (NNØ) godkjent av Utdanningsdirektoratet (UDIR) som en ny videregående skole i Norge etter Friskoleloven. Skolen er fra og med skoleåret 2020-21 godkjent for inntil 90 elevplasser under Utdanningsprogram for studiespesialisering.

​Det betyr at Stor-Elvdal og Innlandet er henholdsvis vertskommune og vertsfylke for landets første Natur- og Økologigymnas!

Nyheten ​mottas med begeistring hos Stor-Elvdal kommune. "Dette er kjempepositivt for kommunen og det er bare å gratulere styret med den formidable jobben som er gjort. Stor-Elvdal kommune ser frem til å jobbe sammen med NNØ​." sier ordfører Even Moen.

"Dette er en utrolig god nyhet vi har ventet lenge på." s​ier samfunn- og næringsutvikler Bjørn Vegard Øiungen. "Det har blitt lagt ned en enorm innsats av styret i NNØ over lang tid for å sikre at denne søknaden har gått igjennom nåløyet. Ekstra gøy at man lykkes med en tidsriktig studieretning innen det grønne skiftet. Stor-Elvdal er med denne godkjenningen en unik Kommune hvor man kan tilby et studieløp fra barneskole til doktorgrad".

Les pressemeldingen her:

icpdfGodkjenning NNØ_april2020.pdf

For ytterligere informasjon, kontakt:

Kristin Evensen Gangås

E-post: kristin@nnog.no