Sommerstengt - Tynset trafikkstasjon

Statens vegvesen vil med dette informere om at Tynset trafikkstasjon vil bli stengt i 3 uker i sommer -  15.07-02.08

Høring - Forskrift om nedgravde oljetanker

Stor-Elvdal kommune har utarbeidet et forslag til forskrift om nedgravde oljetanker. Formannskapet vedtok den 05.06.2019, sak 19/34, å avholde høring på forslag til forskrift om nedgravde oljetanker.

Høringfrist 18.juli 2019

Årets toppturer lansert

​Toppene til årets 5 på topp er lansert

Mandag 3.juni lanseres branntips.no

​Midt‐Hedmark brann‐ og redningsvesen (MHBR) IKS har inngått samarbeid og bruk av branntips.no. 101 brannvesen og 274 kommuner har foreløpig inngått dette viktige samarbeidet. Branntips.no er en nasjonal nettside der du kan melde fra til brannvesenet om bekymringsfulle forhold.

Birkebeinerveien åpner 6. juni

​Birkebeinerveien åpner for trafikk, 6. juni kl. 16.00

Kulturnytt for juni

Det er mye å glede seg til i juni mens vi venter på at sommeren skal ta ordentlig tak. ​

Frivillig lag og organisasjoner kan nå søke om momskompensasjon

Ny 'Forskrift om merverdiavgiftskompensasjon for frivillige organisasjoner' ble vedtatt i oktober 2018, og gjelder fra søknadsåret 2019 Lotteri- og stiftelsestilsynet skal fordele 1,6 milliard kroner i momskomopensasjon til frivillige lag og foreninger i 2019

Kommuneplanen 2019 - 2040 -utvidet frist for innspill

​Det gis utvidet frist for å komme med innspill til kommuneplanens arealdel. NY FRIST 31.05.2019. I planprogrammet finnes liste over krav til innspill.

150 000,- til utstyrssentral

​Stor-Elvdal kommune har fått innvilget tilskudd på kr 150 000 fra BufDir (Barne-Ungdoms- og Familiedirektoratet) til opprettelse av utstyrssentral.

Gratis datakurs i mai

​Rådet for likestilling av funksjonshemmede i Stor-Elvdal inviterer til gratis datakurs 21. -23. mai.

SFO - søknadsfrist for skoleåret 2019-2020 - 15.05.2019

​Søknadsfrist for påmelding til  SFO ved Sollia skole og Koppang skole for skolearet 2019/2020 er 15.mai.

Endringer i åpningstidene på sentralbordet

Med virkning fra 11.04.19 vil sentralbordet følge kommunehusets åpningstider, dvs. mellom kl. 10.00-14.00.

Kommunedelplan for avfall og miljø 2019-2025

Kommunedelplan for avfall og miljø 2019-2025 ble behandlet i Stor-Elvdal kommunestyre, 13.03.2019, sak 19/10, med følgende enstemmig vedtak

Seks valglister ved høstens kommunestyrevalg

Innen fristen 1. april er det innlevert i alt seks listeforslag fra partier i Stor-Elvdal. ​

Friluftskartlegging

​Kartlegging og verdisetting av friluftsområder i Stor-Elvdal kommune ble sluttbehandlet i kommunestyret 13.03.2019.

Her er kulturnytt for påskemåneden

Kulturnytt for april gir deg tips om arrangementer og aktiviteter både i påsken og ellers. ​

Invitasjon til sesongsalg ved Storelgen 2019

​Lokale næringsdrivende inviteres til å søke om lov til salg og markedsaktiviteter ved Storelgen sommeren 2019. Aktører som tillates ved Bjøråa rasteplass må være lokale, og ha aktiviteter som bidrar til å rendyrke elgkonseptet ved rasteplassen.

Her er vår nye kartløsning

​SÅTE Kart er navnet på vår kartløsning.  Der kan du hente mange slags opplysninger, helt gratis.

Gratis workshop i digitale plattformer

​Bli med på kurs og sørg for at din bedrift blir mer synlig på digitale plattformer! To alternative muligheter: tirsdag 26.mars i Sollia – tirsdag 2.april på Koppang.

Her er skoleruta for 2019-2020

Til høsten er det skolestart i Stor-Elvdal mandag 19. august. ​

Stor-Elvdal kommune gikk med 3,5 mill kr i overskudd i 2018

​Kommunens årsregnskap for 2018 ble oversendt revisjonen i forrige uke, med et mindreforbruk på 3,5 mill. kroner.

Fristen for å søke barnehageplass er 15. mars

Ønsker du barnehageplass i Stor-Elvdal fra barnehageåret 2019/2020? Det er samordnet opptak for de kommunale barnehagene i Sollia og på Koppang,​ samt private Menighetens barnehage.

Elgduellen har fått sin egen musikkvideo

​"Elgkrigen" er ikke over, og nå har Vimarida og Ganics tøffe elglåt Moose Truce fått sin egen proffe musikkvideo, med mange lokale aktører!

Høring Kommuneplanen 2019-2040 - samfunnsdel

​Kommuneplanen er kommunens overordnede styringsdokument. Forslag til kommuneplanens samfunnsdel legges nå ut til høring med høringsfrist 10.04.2019.

200.000 kroner i løypekjøringstilskudd

​Værmessig er det en litt grå start på vinterferieuka, men det er uansett muligheter for å komme seg ut på tur. Kommunen bidrar i år med totalt 200.000 kroner i løypekjøringstilskudd.

Knallstart for Tekna Park

Endelig er det aktivitet igjen i gamle Tekna skisenter. Lørdag ble nye Tekna Park åpnet til stor glede for små og store. ​

Stor elgfare langs veiene

​Fallviltgruppa har den siste tida observert mye elgaktivitet med veldig mye kryssinger på rv. 3 i Stor-Elvdal.

Nå får elgduellen sin egen sang

Stor-Elvdal kommune strekker ut en hånd til Canada og inviterer til «fredsforhandlinger» i den mye omtalte elgduellen mellom Storelgen og Mac the Moose.  Ideen om å lage en sang kom tidlig, og nå lanseres låta Moose Truce som er laget av de lokale artistene Ganic og Vimarida.

Kunngjøring av navnesak - offentlig ettersyn

​Statens kartverk har reist navnesak for å få avklart riktig skrivemåte for offentlig bruk av en rekke stedsnavn i Stor-Elvdal kommune.

Sist oppdatert: 21.11.2018 10:01:47