Elgduellen har fått sin egen musikkvideo

​"Elgkrigen" er ikke over, og nå har Vimarida og Ganics tøffe elglåt Moose Truce fått sin egen proffe musikkvideo, med mange lokale aktører!

Høring Kommuneplanen 2019-2040 - samfunnsdel

​Kommuneplanen er kommunens overordnede styringsdokument. Forslag til kommuneplanens samfunnsdel legges nå ut til høring med høringsfrist 10.04.2019.

200.000 kroner i løypekjøringstilskudd

​Værmessig er det en litt grå start på vinterferieuka, men det er uansett muligheter for å komme seg ut på tur. Kommunen bidrar i år med totalt 200.000 kroner i løypekjøringstilskudd.

Knallstart for Tekna Park

Endelig er det aktivitet igjen i gamle Tekna skisenter. Lørdag ble nye Tekna Park åpnet til stor glede for små og store. ​

Stor elgfare langs veiene

​Fallviltgruppa har den siste tida observert mye elgaktivitet med veldig mye kryssinger på rv. 3 i Stor-Elvdal.

Musikkvideoinnspilling ved Storelgen

Torsdag 14.02 kl. 18 oppfordres alle til å bli med på musikkvideoinnspilling ved Storelgen. ​

Kommunale avgifter 1. termin

Faktura på kommunale avgifter for 1. termin 2019 inkl. vannmåleroppgjør er utsendt med forfall den 26.02.19.​

Nå får elgduellen sin egen sang

Stor-Elvdal kommune strekker ut en hånd til Canada og inviterer til «fredsforhandlinger» i den mye omtalte elgduellen mellom Storelgen og Mac the Moose.  Ideen om å lage en sang kom tidlig, og nå lanseres låta Moose Truce som er laget av de lokale artistene Ganic og Vimarida.

Utlysning av tiltaksmidler 2019 Rondane og Sølnkletten villreinområder

Villreinnemnda for Rondane og Sølnkletten lyser nå ut tiltaksmidler for 2019. Målet med midlene er å fremme forvaltningen og forståelsen for villreinen i disse områdene.

Kunngjøring av navnesak - offentlig ettersyn

​Statens kartverk har reist navnesak for å få avklart riktig skrivemåte for offentlig bruk av en rekke stedsnavn i Stor-Elvdal kommune.

Behov for flere aktivitetsvenner

Vi har nå kurset seks kvinnelige aktivitetsvenner, som er klare til å ta fatt på oppgaven! Det er plass til flere og særlig menn oppfordres til å melde seg som frivillig aktivitetsvenn.

Nå nærmer det seg Moraløpet

Et av landets eldste turrenn, Moraløpet går av stabelen 2. mars. ​I år går turen over idylliske Morakjølen fra Rendalen til Koppang.

Leiekjøringsløyver for snøscooter

Her finner du oversikten over hvem som har tillatelse til å drive med leiekjøring med snøscooter for perioden 2019-2022.

Mer moro med teaterlaget

Teaterlagets forestilling "Barneskrik og uvennskap" pryder forsiden til kulturnytt for februar. Her blir det garantert mye latter og moro for publikum. ​

Nå er ny kommuneoverlege på plass

​Mildre Orphee Suarez er ansatt som  kommuneoverlege i fast stilling fra 1. januar 2019. Hun er i spesialisering innen allmennmedisin og har vært vikar hos oss et års tid.

Høring - NVE

​Revisjon av konsesjonsvilkår for regulering av Savalen, Fundin mv. og delvis overføring av Glomma

Storelgen setter Stor-Elvdal på kartet

Oppmerksomheten rundt Storelgen har tatt helt av de siste dagene, og det dukker stadig opp nye saker i mediene. ​

Ny ordning for barnehagesøknader

Søknadsfristen for barnehageplass fra høsten er 15. mars. Nytt av året er at søknaden skal gjøres elektronisk via en foresattportal. ​

Internasjonal blest om Storelgen

​Nå har "halve" verden fått øynene opp for at verdens største elg faktisk befinner seg i Stor-Elvdal, Norway. En rekke store internasjonale medier omtaler duellen med kanadiske Mac the moose.

Interkommunal barnevernvakt

Barneverntjenesten  er fra 01.01.19  tilknyttet barnevernvakta i Ringsaker. Dette er en interkommunal tjeneste som skal sikre barn og unge hjelp også om det skjer akutte ting på kveld og helg.

Listeforslag til årets kommunevalg

Frist for innlevering av listeforslag til kommunestyrevalget er innen 1. april 2019 kl. 12.00.​

Helsesykepleier er det nye navnet på helsesøster

Fra 01.01.19 er tittelen helsesøster endret til helsesykepleier. ​Eli Undseth er for tiden vikarierende ledende helsesykepleier, mens Siv Olafsen er ansatt som helsesykepleier i kommunen.

Protokoll med budsjett og andre kommunestyrevedtak

Møteprotokollen fra kommunestyremøtet 18.12 er klar. Her finner du blant annet vedtatt budsjett for 2019 og økonomiplan for 2019-2022. ​

Atna Idrettspark - Varsel om oppstart av detaljregulring

​Detaljreguleringsplan for Atna Idrettspark

Varsel om oppstart av detaljregulering og høring av planprogram

Høringsfrist 15.02.2019

Folkebadet åpner igjen 8. januar

Folkebadet åpner igjen etter nyttår tirsdag 8. januar. ​I 2019 er det gratis inngang for barn t.o.m. 7. klasse.

Digital tømmeplan fra FIAS

I 2019 er tømmeplanen digital. Du kan laste ned din egen tømmeplan, tilpasset din eiendom, ved å taste inn adresse eller gårds- og bruksnummer på FIAS sin hjemmeside.​

Varsel om kraftig vind første nyttårsdag

​Det er meldt svært kraftig vind i Hedmark og Oppland første nyttårsdag. Fylkesmannen har sendt ut farevarsel på oransje nivå.

Her er første kulturnytt i 2019

2019 starter med flere spennende arrangementer på kulturfronten. ​

Høring - Kartlegging og verdisetting av friluftsområder i Stor-Elvdal kommune

​Høringsfrist 04.02.2019.

Kartlegging og verdsetting av kommunens viktigste friluftslivsområder er nå gjennomført. Formålet med kartleggingen og verdsettingen er å få oversikt over friluftslivsområder i kommunen og deres verdi.

Nå gjenstår en kvalitetssikring av kunnskapsgrunnlaget gjennom en offentlig høring, dette ihht kommunestyrets vedtak 19.12.2018 sak 18/63.

Løypekjøringstilskudd og kulturmidler 2019

Fristen for å søke løypekjøringstilskudd for 2019 er  8. januar. Søknadsfristen for andre kulturmidler er 15. februar. ​

Sist oppdatert: 21.11.2018 10:01:47