150 000,- til utstyrssentral

Av: Jørund Hjeltnes Langdal | Publisert: 16.05.2019 14:27:10

​Stor-Elvdal kommune har fått innvilget tilskudd på kr 150 000 fra BufDir (Barne-Ungdoms- og Familiedirektoratet) til opprettelse av utstyrssentral.

Utlånssentralen skal drive utlån av utstyr til idrett og aktiviteter til alle barn og ungdom, men har som hovedformål å redusere økonomiske barrierer for deltakelse i ulike ferie- og fritidsaktiviteter.

Tilskuddet kan brukes til innkjøp av utstyr, og det kan være naturlig at en del av utstyret er stasjonert i Tekna park og tilpasset aktivitetene der.

Det finnes en rekke slike utlånssentraler rundt i hele landet, og vi vil ta kontakt med slike for å få gode råd om drift, sikkerhet og vedlikehold av utstyret.

Videre planlegging vil foregå som tverrfaglig samarbeid mellom de som arbeider med folkehelse i kommunen, Ungdomsrådet, Tekna Park, Idrettsrådet, DNT Åmot og Stor-Elvdal og eventuelt andre aktuelle frivillige lag og foreninger.

Dette er mange penger- og vi håper å få etablert en god ordning som gjør at utstyret skaper aktivitet av alle slag og kommer mange til gode.

Sist oppdatert: 16.05.2019 14:31:38