Endringer fra 7. mai 2020

Av: Inger Lise Dyrstad | Publisert: 04.05.2020 17:10:32

​Stor-Elvdal kommune vil her informere om endringene i tiltakene knyttet til gjenåpning av samfunnet (Covid19) som vil gjelde fra 7.mai 2020.

Kommunen har fortsatt ingen påvist smittede av koronaviruset i dag 4.mai 2020.

Fra 7. mai blir det tillatt med arrangementer på offentlig sted for inntil 50 personer. Dette gjelder bare arrangementer med en ansvarlig arrangør som har oversikt over hvem som er tilstede og sørger for at det er mulig å holde minst en meter avstand mellom personene. Kravet om avstand gjelder ikke for personer som bor sammen til vanlig. Ansvarlig arrangør skal også sørge for at øvrige smittevernregler følges.

Besteforeldre og barnebarn kan igjen møtes, men det bør helst foregå utendørs og de generelle smittevernrådene må etterleves. Friske personer under 65 år kan også være sammen med barnebarn innendørs så lenge man holder avstand.

Arrangementer uten ansvarlig arrangør er ikke tillatt. Vi kan ikke åpne samfunnet for fullt på alle områder samtidig. Da mister vi oversikten og sannsynligvis kontrollen over smittespredningen. Norge følger derfor rådet til Verdens helseorganisasjon (WHO) om å åpne samfunnet gradvis i intervaller på fjorten dager. Samtidig følger vi nøye med på smittespredningen for å avgjøre neste skritt.

I virksomheter som gjenåpner skal egne standarder for smittevern følges. Utenfor disse virksomhetene er det viktig at alle fortsetter å følge de grunnleggende rådene for smittevern og holder god avstand til andre, unngå store grupper med mennesker, vasker hendene jevnlig og holder seg hjemme dersom man er syk.

Når vi er sammen, bør vi ikke være mer enn 5 personer samlet, og vi bør holde en avstand på minst 1 meter mellom oss. Avstanden gjelder både innad i gruppen og til andre personer. Dette gjelder ikke for personer som lever sammen til vanlig.

Kultur - og idrettsarrangementer

Forbudet mot kultur- og idrettsarrangementer som ikke kan ivareta kravene i covid-19-forskriften vil gjelde frem til 15. juni 2020.

Regjeringen skal vurdere å tillate arrangementer for inntil 200 personer fra 15. juni.

Adgangskontroll i helseinstitusjoner

Det vil fortsatte være besøksrestriksjoner på Moratunet sykehjem og i fellesarealene på Granheim alderspensjonat. Det er innført adgangskontroll for besøkende til alle landets helseinstitusjoner for å ivareta smittevern for pasienter og beboere. Personer som har risiko for å være smittet skal avvises fra alle landets helseinstitusjoner. Helsedirektoratet har gitt råd til helsetjenesten om dette.

Det vil komme smittevernveiledere for de ulike sektorer i ukene fremover, for å sikre en forsvarlig gjenåpning av samfunnet.

Dersom du ønsker å stille spørsmål knyttet til koronaviruset bes du kontakte:

• Nasjonal koronatelefon 815 55 015
  • Koronatelefon for barn og unge i Innlandet 948 79 895. (08.00 og 18.00 på hverdager)
  • Råd og informasjon om Koronaviruset - interkommunal koronatelefon for Folldal, Alvdal, Rendalen, Tynset, Tolga og Stor-Elvdal: Tlf. 901 47 166 hverdager kl. 08.00 - 15.30.
  • Har du behov for å fornye resepter kan dette gjøres ved å følge denne linken Helserespons . Du vil motta bekreftelse på at din bestilling et mottatt som tekstmelding og din bestilling vil være klar på 2-3 virkedager. Du kan om ønskelig også laste ned en app ved sammen navn. For de som ikke bruker elektroniske løsninger kan man ringe å bestille resept som tidligere.

Ivaretakelsen av sosiale tjenester i forbindelse med pågående korona beredskap

NAV Stor-Elvdal har for tiden stengt dør på bakgrunn av koronautbruddet. Ansatte jobber likevel som normalt, og er fortsatt tilgjengelige på nett eller per telefon.

Dersom du har spørsmål knyttet til sosiale stønader er opprettet en direkte telefon til

Nav Stor-Elvdal sosialtjeneste:

Nav Stor-Elvdal tlf. 940 18 191 eller du kan henvende deg til NAV sitt kontaktsenter på tlf. 5555 3333

Sist oppdatert: 06.05.2020 11:01:40