Om Stor-Elvdal

Stor-Elvdal kommune ligger i Innlandet fylke, nesten midt imellom Oslo og Trondheim. Kommunen grenser i nord mot Folldal og Alvdal, i øst mot Rendalen, i sør mot Åmot og Ringsaker, i vest mot Øyer og Ringebu, og i nordvest mot Sør-Fron.

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Nøkkeltall

Innbyggertall: 2.393 (pr. 1. kv 2020)
Areal: 2 165,93 km2
Kommunesenter: Koppang
Kommunenummer: 3423
Organisasjonsnummer: 964 948 887

Rikt kulturliv og flott natur

Stor-Elvdal har et bredt sammensatt næringsliv med blant annet Moelven Østerdalsbruket, Ringnes Imsdal, jord og skogbruk, flere håndverksbedrifter og et godt utvalg i butikker.

Stor-Elvdal har et rikt kulturliv, og kan lokke med eget kulturhus og idrettshall i Storstua.

Naturen er variert med skog, fjell, sjøer og elver som innbyr til jakt, fiske og friluftsliv av forskjellige slag. Bjørnstjerne Bjørnson omtalte i sin tid Stor-Elvdal som nordens Rhindal da han stod på Hammarkollen og skuet utover Koppangsøyene og Glomma (som bildet viser).

Fjellbygda Sollia er inngangsporten til Rondane og en del av Nasjonal turistveg - se www.rondanevegen.no for mer informasjon.

Både Rørosbanen og riksveg 3 går gjennom kommunen. Verdens største elgskulptur,  Storelgen - 10 meter høy og 12 meter lang, står langs riksveg 3 på Bjøråa rasteplass. Det er god vegforbindelse til Gudbrandsdalen; over Venabygdsfjellet vinterstid - og i tillegg Birkebeinerveien og Friisveien sommerstid.

Kommunen har regulerte boligtomter til salgs, og det er attraktive hyttefelt i flere fjellområder i bygda.

Skolekommune

Full barnehagedekning, et godt skoletilbud og varierte fritidsmuligheter gir gode oppvekstvilkår i Stor-Elvdal. Etter at den videregående skolen på Koppang ble lagt ned i 2019 etableres et spennende privat tilbud, Norges Natur- og økologigymnas fra høsten 2020. Ved Glommas bredd på Evenstad er det en avdeling av Høgskolen i Innlandet med studietilbud innen skog- og utmarksfag.

Til toppen