Nye statsborgere i Stor-Elvdal

Fra august i fjor til august i år har vi i Innlandet fått 1550 nye statsborgere, fra 88 forskjellige land og de er bosatt i 45 av Innlandets 46 kommuner. Stor-Elvdal fikk 3 nye statsborgere.

Statsforvalteren i Innlandet feiret 21.10 og 4.11 sine nye statsborgere i en høytidelig seremoni i Terningen Arena i Elverum og i Håkons Hall på Lillehammer. Stor-Elvdal har tre nye statsborgere som ble feiret disse dagene og vi gratulerer de med statsborgerskapet. Både tidligere ordfører Even Moen og ny ordfører Linda Otnes Henriksen fikk delta på hver sin seremoni.

 - Da jeg våknet en dag denne uka, gjorde jeg det ikke til lyden av missiler som slår ned i nabolaget, jeg gjorde det til støyen av søppelbilen som kom kjørende. Kanskje litt plagsom, men likevel: så behagelig normalt, sa statsforvalter Knut Storberget i sin tale. 

Med alt som skjer rundt oss av krig og ufred så er vi privilegerte som bor her i Innlandet, kanskje de mest privilegerte i hele verden? Fortsatte Storberget. 

Storberget understreket at det også følger plikter med et norsk statsborgerskap og oppfordret de nye statsborgerne til å engasjere seg i lokalmiljøet, delta på dugnad og ikke minst, bruke sin stemme når det er valg. - Dere trenger Norge, men Norge trenger også dere, sa Storberget. 

 

Ønsker du å lese statsforvalterens tale så finnes den her.

Til toppen