Egenberedskapsuka 2022

DSB

Førstkommende tirsdag (1. nov) er din egenberedskap i fokus i Stor-Elvdal kommune. Sivilforsvaret kommer for å sette opp sitt telt på parkeringsplassen mellom Besøkssenteret og Sport 1. Det kommer også flere aktører som politiet, ambulansen, bygdekvinnelaget med flere.

Vær beredt

De fleste av oss er helt avhengig av strøm i hverdagen; til oppvarming, lys, matlaging, varmtvann og elektriske apparater. Uvær, naturhendelser, sabotasje, tekniske problemer, terror eller krigshandlinger kan føre til at mange mister for eksempel strøm eller vann, og at det kan bli vanskeligere å få tak i nødvendige varer. Sjansen er kanskje ikke så stor, men det kan skje. Da bør du være forberedt. Med et lite reservelager av det du er mest avhengig av – vann, mat, medisiner og varmekilder – er du bedre rustet for å klare deg selv noen dager.

Egenberedskap i Stor-Elvdal kommune - 1.nov

Egenberedskapsuka, arrangeres over hele landet den første uken i November hvert år. Hovedinnholdet i kampanjen er konkrete råd om hva folk kan gjøre for å forberede seg best mulig hvis noe skulle skje med kritiske samfunnsfunksjoner – som strøm, mobilnett, internett, transport, vann og avløp.

På parkeringen mellom Besøkssenteret og Sport 1, vil som nevnt Sivilforsvaret sette opp sitt telt. De vil stå der i tidsrommet (10-18), 1 november. Du vil også kunne møte flere andre aktører.

  • kl 10-18 - Sivilforsvaret
  • kl 10-14 - Stor-Elvdal kommune*
  • kl 12-14 - Bygdekvinnelaget
  • kl 12-14 - Brannvesenet MHBR
  • kl 14-16 - Sanitetsforeningen
  • kl 15-17 - Politiet
  • kl 15-17 - Røde kors 
  • Ambulansen kommer også innom.

Stor-Elvdal kommune ønsker våre innbyggere velkommen til denne dagen med fokus på egenberedskap. Kom å vær nysgjerrige å still spørsmål til de ulike aktørene.

*Ordfører Even Moen og stabsleder Geir Rekve som daglig jobber med beredskap vil stå der i tidsrommet (10-14)

Vurder risiko og sårbarhet i ditt hjem

Tenk igjennom hva som kan skje, hvilke konsekvenser kunne det ha fått og hvordan nettopp din familie ville ha håndtert det. Finn ut hvem som kan trenge din hjelp og hvordan du kan bidra. Hvis det er utstyr du planlegger å bruke i en nødsituasjon, vær kjent med hvordan det brukes og sørg for at det virker.

De grunnleggende behovene som må dekkes de første tre døgnene av en krise er varme, drikke, mat, legemidler, hygiene og informasjon. Mange av oss har allerede en god del av det vi trenger for å klare oss selv i noen dager, så det er ofte ikke så mye som skal til for å komme helt i mål.

 

Til toppen