Stor-Elvdal har fortsatt ingen påvist smittede av koronaviruset i dag 20.august 2020 klokken 12.00

Av: Inger Lise Dyrstad | Publisert: 20.08.2020 12:20:04

Regjeringen bremser gjenåpning av samfunnet og strammer til for å beholde kontrollen på smittespredningen. I begynnelsen av september vil regjeringen gjøre en ny vurdering av gjenåpningen og smittesituasjonen i Norge.

Kommunen oppfordrer derfor innbyggerne til å begrense sammenkomster inntil videre.

​Det viktigste vi alle kan gjøre for å unngå smittespredning er:

• Minst en meters avstand fra andre
  • Hyppig vask av hendene
  • Vær hjemme når du er syk

Reiser i Norge

Kommunen fraråder innbyggere å reise til kommuner innenlands som er kategorisert som rød kategori.

Reiser til utlandet

Regjeringen anbefaler norske borgere å unngå unødvendige reiser til utlandet – også til grønne land. Reisende som ankommer fra røde land skal ha på munnbind når de kommer til Norge og er på vei hjem i karantene, og det er fare for å møte andre. Alle reisende fra utlandet må påregne testing ved innreise til Norge. Ansatte i helsetjenesten skal varsle arbeidsgiver om opphold i utlandet – også i grønne land. Disse må testes før de kan gå tilbake til pasientrettet arbeid.

Politiske møter

Politiske møter i kommunen vil inntil videre foregå digitalt.

Adgangskontroll ved Moratunet sykehjem

Det vil fortsatt være besøkskontroll på sykehjemmet. Det er lagt til rette for avtalt besøk på eget besøksrom. Vi oppfordrer pasienter og pårørende til å møtes ute.  Der dette ikke er mulig gjøres individuelle avtaler med aktuell avdeling.

Ivaretakelsen av sosiale tjenester i forbindelse med pågående korona beredskap

NAV Stor-Elvdal tar imot besøkende etter avtale. Ansatte jobber likevel som normalt, og er fortsatt tilgjengelige på nett eller per telefon.

Dersom du har spørsmål knyttet til sosiale stønader er det opprettet en direkte telefon til Nav Stor-Elvdal tlf. 940 18 191 eller du kan henvende deg til NAV sitt kontaktsenter på tlf. 5555 3333.

Bestilling av resept til medisiner

Har du behov for å fornye resepter kan dette gjøres ved å følge denne linken Helserespons .

Du vil motta bekreftelse på at din bestilling et mottatt som tekstmelding og din bestilling vil være klar på 2-3 virkedager. Du kan om ønskelig også laste ned en app ved sammen navn. For de som ikke bruker elektroniske løsninger kan man ringe og bestille resept som tidligere.

Dersom du ønsker å stille spørsmål knyttet til koronaviruset bes du kontakte:

Nasjonal koronatelefon 815 55 015

Koronatelefon for barn og unge i Innlandet 948 79 895. (08.00 og 18.00 på hverdager)

Råd og informasjon om Koronaviruset - interkommunal koronatelefon for Folldal, Alvdal, Rendalen, Tynset, Tolga og Stor-Elvdal: Tlf. 901 47 166 hverdager kl. 08.00 - 15.30.

Sist oppdatert: 20.08.2020 12:32:02