Stor-Elvdal har ingen påvist smittede av koronaviruset 27.august 2020 klokken 15.00

Av: Inger Lise Dyrstad | Publisert: 28.08.2020 09:12:56

​I Stor-Elvdal er det fortsatt ingen med påvist smitte av koronaviruset, men vi må være forberedt på at også vi kan få smittetilfeller utover høsten. Kommunen er godt forberedt til å håndtere dette. Vi har erfart at Stor-Elvdølene er flinke på smittevern, og når - eller hvis noen skulle bli smittet skal vi alle stå klare til å hjelpe. Da blir det ekstra viktig at vi sammen viser raushet, tålmodighet og forståelse – både som kommune og medmenneske.

Kommunen oppfordrer fortsatt innbyggerne til å begrense sammenkomster inntil videre, spesielt innomhus.

Husk at fortsatt er det viktigste vi alle kan gjøre for å unngå smittespredning:

• Minst en meters avstand fra andre
  • Hyppig vask av hendene
  • Vær hjemme når du er syk

Kultur og idrett

Kommunen mottar henvendelser fra lag og foreninger som ønsker å åpne opp med sine tilbud i kommunen. Kriseledelsen med smittevernlegen fraråder fortsatt sammenkomster innendørs, dette skyldes økt risiko for smitte. Skolebyggene er kun forbeholdt skole inntil videre, dette er i hovedsak for å hindre smitte - og for at kommunen skal ha kapasitet til et godt og forsvarlig renhold.

Politiske møter

Politiske møter vil inntil videre foregå digitalt, det gjøres en løpende vurdering i samråd med smittevernlegen og helsesektoren om dette. De folkevalgte blir informert av ordføreren. På kommunens hjemmeside og Facebook legges det ut informasjon om hvor man kan følge med på politiske møter.

Besøk på Moratunet sykehjem
Det åpnes nå opp for mer besøk på sykehjemmet. De som er sengeliggende, eller av andre årsaker ikke kan benytte seg av besøksrommet kan motta besøk på rommene, som tidligere, men der er det kun plass til 1-2 besøkende for å sikre krav til avstand. Øvrige pasienter kan nå benytte besøksrommet oftere og uten tidsbegrensning, etter avtale med aktuell avdeling. Det vil fortsatt være kontroll av besøk på sykehjemmet ved at døren er låst og besøkende må ringe aktuell avdeling på forhånd for å gjøre avtale, slik at vi kan sikre at møterommet er ledig og rent. Denne besøkskontrollen gir oss også mulighet til å stille besøkende noen enkle spørsmål der hensikten er å sikre beboere og ansatte mot potensiell smitte inn på sykehjemmet.
Besøkende kan komme hver dag, gitt at de er symptomfrie Besøkende kan ikke ha vært utenlands siste 10 dager Besøkende kan ikke ha vært i kontakt med noen som har påvist smitte og eller sitter i karantene.

Besøkende kan inntil videre ikke benytte seg av fellesarealene i avdelingene eller i kantina.
Vi får også spørsmål om besøkende kan ta med seg mat/kaker til den de skal besøke. Det er avklart og kan medbringes.

Nav Stor-Elvdal

NAV Stor-Elvdal tar imot besøkende etter avtale. De ansatte jobber som normalt, og er fortsatt tilgjengelige på nett eller per telefon.

Dersom du har spørsmål knyttet til sosiale stønader er det opprettet en direkte telefon til Nav Stor-Elvdal tlf. 940 18 191 eller du kan henvende deg til NAV sitt kontaktsenter på tlf. 5555 3333.

Bestilling av resept til medisiner

Har du behov for å fornye resepter kan dette gjøres ved å følge denne linken www.Helserespons.no

Du vil motta bekreftelse på at din bestilling et mottatt som tekstmelding og din bestilling vil være klar på 2-3 virkedager. Du kan om ønskelig også laste ned en app ved sammen navn. For de som ikke bruker elektroniske løsninger kan man ringe og bestille resept som tidligere.

Dersom du ønsker å stille spørsmål knyttet til koronaviruset bes du kontakte:

Nasjonal koronatelefon 815 55 015

Koronatelefon for barn og unge i Innlandet 948 79 895. (08.00 og 18.00 på hverdager)

Råd og informasjon om Koronaviruset - interkommunal koronatelefon for Folldal, Alvdal, Rendalen, Tynset, Tolga og Stor-Elvdal: Tlf. 901 47 166 hverdager kl. 08.00 - 15.30.

Sist oppdatert: 28.08.2020 09:16:05