Koronasituasjonen i Stor-Elvdal kommune

Av: Inger Lise Dyrstad | Publisert: 11.03.2020 18:43:27

Kommunene i Innlandet har mottatt anbefalinger fra Fylkesmannen i Innlandet om hvordan vi som samfunn skal forholde oss til denne situasjonen.

Fylkesmannen i Innlandet anbefaler felles kjøreregler i forbindelse med koronautbruddet

• Minst 5 grundige håndvask med såpe daglig. Antibac hvis vann og såpe ikke er tilgjengelig. Vask hender når du ankommer arbeidsplass. Vask hender når du kommer hjem.
  • Hold hendene unna munn/ansikt.
  • Bruk papirlommetørkle, kast etter bruk.
  • Vi håndhilser og klemmer ikke, hils uten kroppskontakt.
  • Overhold karanteneregler.
  • Virksomheter med muligheter for dette anbefales hjemmekontor
  • Unngå kollektivtransport som ikke er helt nødvendig
  • Ta med matpakke hjemmefra, spis alene eller i mindre grupper
  • Unngå utenlandsreiser.
  • Unngå unødvendige reiser til områder i Innlandet med flere smittede.
  • Unngå unødvendige flyreiser innenlands.
  • Unngå sosiale sammenkomster (bursdager, familietreff, russetreff mv.)
  • For å unngå trengsel i folkeansamlinger, inne og ute, bør utesteder, serveringssteder, forsamlingslokaler og arenaer uten plasstildeling, legge til rette for at alle tilstedeværende personer kan holde 1 meter avstand til andre i hele lokalet eller på hele arenaområdet.
  • Besøk på sykehus, sykehjem/eldreinstitusjoner, bofellesskap og boliger/hjem med sårbare grupper begrenses til det strengt nødvendige.
  • Barnehager: Må opprettholdes så lenge som mulig, bruk om nødvendig frivillige
  • Grunnskoler: Må opprettholde 1.-7. klasse, bruk om nødvendig frivillige
  • Ungdomsskoler/videregående skoler: Fjernundervisning anbefales. Stengning vurderes fortløpende.
  • Universitet/høgskoler: Fjernundervisning anbefales. Stengning vurderes fortløpende.
  • Seminarer, møter og kurs med mer enn 15 deltakere bør unngås. Bruk Skype om mulig.
  • Arrangement (idrettsarrangementer, kino, teater, konserter, fester mv.) med mer enn 50 deltakere (inkludert publikum) bør ikke avholdes. Arrangementer skal risikovurderes etter FHI's retningslinje.

Kjørereglene vil bli løpende oppdatert.

På bakgrunn av dette, og at WHO (Verdens Helseorganisasjon) har erklært en pandemi, har Stor-Elvdal kommune iverksatt krisestab. Dette betyr at kommunen går ut av ordinær drift på noen områder og prioriterer samfunnskritiske funksjoner, liv og helse.

Kommunen har i dag ingen kjent koronasmittet innbygger, men vi har hatt flere innbyggere i karantene som har blitt testet. Det ble sendt fire prøver til analyse 10.03.2020 og resultatet viste at ingen av disse var koronasmittet. Det er fremdeles noen som er i karantene, disse følges opp av kommuneoverlegen.

Krisestaben vurderer fortløpende, sammmen med kommuneoverlegen, stenging av møteplasser og arrangementer de kommende ukene.

Kommunen følger situasjonen tett og vil informere regelmessig på hjemmesiden når nye tiltak blir besluttet.

Vi oppfordrer alle til å dele denne informasjonen.

Sist oppdatert: 25.03.2020 08:53:08