Informasjon om Covid-19 i Stor-Elvdal kommune. Oppdatert info i dag fredag klokken 17.00.

Av: Inger Lise Dyrstad | Publisert: 09.10.2020 17:19:25

Stor-Elvdal kommune fikk som kjent påvist to tilfeller av smitte i går 8. oktober - og begge gjaldt barn i Menighetens barnehage. Umiddelbart ble smittesporing satt i gang og dette arbeidet pågår fortsatt. Kommunen følger situasjonen nøye. Det er ikke påvist nye tilfeller pr. i dag klokken 17.00.

Kommunen oppfordrer nå alle innbyggere til å stille opp på en ekstra dugnad i smittevernets tjeneste de neste seks dagene ved å begrense reise, aktiviteter og omgang med andre som kan utgjøre en smitterisiko, sier ordfører Even Moen.

Tiltak i barnehage og skole

Menighetens barnehage holdes stengt mandag 12.10. Alle ansatte og barn i Menighetens barnehage er i karantene. Barn som ikke har vært i barnehagen mandag og tirsdag i uke 41 trenger ikke å gå i karantene. De som er i karantene har blitt kontaktet av smittesporingsteamet i dag 09.10. Kommunens kriseledelse vurderer fortløpende å heve beredskapen til rødt nivå i de andre barnehagene og i skolene, men pr. nå er det fortsatt på gult nivå i de andre barnehagene og skolene. Kulturskolen vil være stengt uke 42. Informasjon ved endring gis fra den enkelte barnehage og skole etter egne planer, sier sektorleder Grethe Fjellberg.

Det viktigste vi alle kan gjøre for å unngå smittespredning er fortsatt:

• Minst en meters avstand fra andre
  • Hyppig vask av hendene
  • Vær hjemme når du er syk

Nav Stor-Elvdal

NAV Stor-Elvdal tar imot besøkende etter avtale. De ansatte jobber som normalt, og er fortsatt tilgjengelige på nett eller per telefon.

Dersom du har spørsmål knyttet til sosiale stønader er det opprettet en direkte telefon til Nav Stor-Elvdal tlf. 940 18 191 eller du kan henvende deg til NAV sitt kontaktsenter på tlf. 5555 3333.

Bestilling av resept til medisiner

Har du behov for å fornye resepter kan dette gjøres ved å følge denne linken www.Helserespons.no .

Du vil motta bekreftelse på at din bestilling et mottatt som tekstmelding og din bestilling vil være klar på 2-3 virkedager. Du kan om ønskelig også laste ned en app ved sammen navn. For de som ikke bruker elektroniske løsninger kan man ringe og bestille resept som tidligere.

Dersom du ønsker å stille spørsmål knyttet til koronaviruset bes du kontakte:

- Nasjonal koronatelefon 815 55 015

- Koronatelefon for barn og unge i Innlandet 948 79 895. (08.00 og 18.00 på hverdager)

Råd og informasjon om Koronaviruset - interkommunal koronatelefon for Folldal, Alvdal, Rendalen, Tynset, Tolga og Stor-Elvdal: Tlf. 901 47 166 hverdager kl. 08.00 - 15.30.

Sist oppdatert: 09.10.2020 17:22:34