Depotinnlån fra Det flerspråklige bibliotek

Biblioteket har mottatt en stor bokpakke med nederlandske og arabiske bøker som du kan låne. 

Det flerspråklige bibliotek (DFB) drives av Nasjonalbiblioteket og jobber med tilbud ut til folkebibliotekene og andre bibliotek.

Deres hovedoppgaver omfatter blant annet innkjøps- og katalogavdelig for litteratur og andre medier på mange språk, og de er en nasjonal fjernlånssentral for medier på andre språk enn norsk. Det betyr i praksis at de kjøper inn bøker og andre medier som skal dekke en variert brukergruppe med ulike språk i sine samlinger, og at lånere med nasjonalt lånekort kan bestille bøker fra DFB til sitt lokale folkebibliotek. På DFB sine sider, www.dfb.nb.no, kan man utforske samlingene på de ulike språkene og bestille bøker og andre medier. Dersom man er usikker på hvordan dette gjøres kan man søke veiledning i skranken på biblioteket. 

For å se hvilke titler biblioteket allerede har i hyllene kan man filtrere søk etter språk på bibliofil og se hva som er ledig. Her er en guide til hvordan man enkelt kan gjøre det:

Viser skjermdump av bibliofil sitt søkefelt - Klikk for stort bildeKlikk på Skjermdump fra Bibliotek-systemer AS   

Viser skjermdump av bibliofil sitt søkefelt ved filtrering  - Klikk for stort bildeVelg hva slags kriterier du ønsker å sette for søket og klikk deretter på Skjermdump Bibliotek-systemer AS   

Viser skjermdump av søkefeltet til bibliofil med filtrering av språk - Klikk for stort bildeScroll nedover til ønsket språk. f.eks arabisk eller hollandsk. Skjermdump Bibliotek-systemer AS  

Til toppen