Frøbibliotek

Et helt nytt tilbud på biblioteket!

I samarbeid med Stor-Elvdal hagelag er det etablert et frøbibliotek. Biblioteket har børstet støv av de gamle kartotekhyllene og rigget dem til ved langsiden av skranken. Her finner du sorterte frø i små konvolutter i skuffene.

Viser gamle kartotekhyller som er stablet oppå hverandre - Klikk for stort bilde  

Alle kan komme å låne disse frøene til sine dyrkeprosjekter. Her finner du både grønnsaker og urter til din kjøkkenhage, og prydblomster man kan fryde seg over til sommeren. 

Frøene lånes på samme måte som man gjør med magasiner. Du finner bibliotekets strekkode på konvolutten og denne kan skannes i utlånsautomaten. Førene kan du så ta med deg hjem, og om du får det til, så høster du av frøene til planten og leverer frøene tilbake til biblioteket. På den måten kan andre igjen låne frøene neste sesong. 

Vi tar også i mot frø fra andre sorter enn det vi har. Allerede har vi fått inn noen spennende blomsterfrø fra ulike årganger og ennå er det masse plass igjen til å fylle opp!

Viser en dame som står forran frøbibliotekskuffene - Klikk for stort bildeDen første overrekkelsen med frø til frøbiblioteket var en pose med frø av Polarflokk/Fjellflokk. SEK   

Håper mange vil benytte seg av dette spennende tilbudet!

Til toppen