Julegrantenning 2023

1.desember tente vi tidenes fineste julegran på Koppang, i kaldt vintervær. Flotte nye lys og fantastisk pynt pryder nå treet vårt. Og takk til alle som kom for en stemningsfull adventsstund. Det er alltid stas å starte desember med gang rundt juletreet og besøk av nissen. 

Endelig har tiden på året som jeg personlig synes er den beste kommet. Adventstiden, og nedtelling til jul. 

Uansett hvor gammel man blir, så beholder vi gjerne litt barnet i oss og har gleder og forventinger til juletiden. Med årene så endrer det seg hva man ønsker seg, men for de små så tipper jeg at de er spent på om nissen kommer og gaver som ligger under juletreet. Kanskje har mammaer, pappaer og andre bare ønske om ei rolig jul med hyggelige stunder og avslapping.

Det er så fint å kunne glede seg til jul, kunne ønske seg noe og se om ønsket blir oppfylt. 

Vi vet også at det er ei krevende tid vi står i og at mange kanskje har noen økonomiske bekymringer knyttet til julen. Det som er fint er at vi her i Stor-Elvdal har ønsketreet, hvor man kan sende inn julegaveønsker for barna. Det er anonymt, og det ligger link på hjemmesiden til kommunen. Bruk det, det er mange givere som ønsker å bidra.

Ellers så har jeg en oppfordring til alle, og det er å handle mest mulig lokalt til jul. Vi har et bredt og godt næringsliv. Vi er så heldige å ha lokale butikker med et variert handelstilbud, spisesteder, turist og servicebedrifter. Fra sør til nord har vi bedrifter som kan tilby salg av varer, opplevelser og gavekort. Så støtt næringslivet i Stor-Elvdal – handle lokalt til jul, men også ellers i året for å bidra til et levende næringsliv i kommunen vi har glede av alle sammen.

Uansett om vi er små eller store, så er et av julehøytidens viktigste budskap er samhold, håp, trygghet, glede og kjærlighet. Ta vare på hverandre, et hei og god jul sier mer enn vi tror. Og i en utrygg verden og med mennesker som har måttet flykte fra sitt eget land, så er fellesskap viktig. Det å kunne være sammen og ha trivelige og gode stunder i sammen med andre. Så vær inkluderende og rause med hverandre i denne tiden vi står ovenfor, men også ellers i året. 

Jeg vil også rette en stor takk til næringslivet stilte opp for oss på julegrantenningen. Det ble godteposer fra Kiwi og gløgg og pepperkaker fra Coop. Tusen takk til damene på språkkafeen for et supert initiativ til dekorasjoner vi alle får glede av Elin, Marcela, Inna og Lorraine. Treet er hogget og satt opp som alltid av kommunen ved sektor for samfunnsutvikling. Takk til Bernt Tore Øyen for nye lys til treet. Takk til Olsbakk Transport AS og Berg og Sandboe AS for at dere stilte opp med utstyr og lift. Og ikke minst takk til de på teknisk og kulturavdelingen som har bidratt. Med andre ord et skikkelig samarbeidsprosjekt for fellesskapet. På vegne av oss alle i Stor-Elvdal - tusen takk. 

Med ønske om ei fin desembertid til alle!

Til toppen